4.7.08

Άγγελος Λάσκαρης και επικοινωνιακά τερτίπια!

Ο Δημήτρης Κοτσάκης κατώτερος των περιστάσεων συνεχίζει να ξεστομίζει ψέματα και αερολογίες!
Ενώ ο δήμαρχος Κομοτηνής, οι επικοινωνιολόγοι του και η δημοτική ομάδα της «Σύγχρονης Πόλης» νομίζανε ότι θα έχουν ένα ευχάριστο και εύκολο βράδυ κατά την συζήτηση του απολογισμού της μέχρι τώρα θητείας τους, τα πράγματα γι’ αυτούς ήρθανε τελείως διαφορετικά. Όχι μόνο η αντιπολίτευση, μέσω των παρατάξεων της «Νέας Πορείας» και της «Δημοτικής Αναγέννησης», τους εξαπέλυσε επίθεση με καυστικές ερωτήσεις και θύμισε σε όλους τους παρευρισκομένους τις υποσχέσεις του Δημήτρη Κοτσάκη που ποτέ δεν υλοποιήθηκαν, αλλά και ο απλός κόσμος διαφοροποιήθηκε και έδειξε την δυσαρέσκεια του προς την δημοτική αρχή.
Αν και η επικοινωνιακή ομάδα του δημάρχου προσπάθησε να περισώσει την κατάσταση και να απαντήσει σε όλα αυτά που ειπώθηκαν δεν τα κατάφερε. Έβαλε τον Δημήτρη Κοτσάκη να διαβάσει για μια ακόμη φορά τις «σημειώσεις» του, που γράφονται όμως από τους ίδιους, αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς λόγω της πίεσης του χρόνου, οι ασυναρτησίες και τα ψέματα τους ήτανε…απίστευτα. Σε λίγες μέρες θα γράψουμε λεπτομερέστατα για την δευτερολογία του δημάρχου, όμως δεν μπορούμε να μην σταθούμε στις απαντήσεις του για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και τις εργασιακές σχέσεις στελεχών της «Ευρωπαϊκής Προοπτικής» με τον Δήμο Κομοτηνής και να σας καταθέσουμε ορισμένα στοιχεία για τα ψεύδη τους.
Θα αρχίσουμε με την σχέση που υπάρχει ανάμεσα στον δήμαρχο της πόλης μας και τον πρώην διευθυντή της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» Δημήτρη Φουρλεμάδη, η οποία εκτός από αρκετά φιλική είναι και σχέση ετών. Τον Ιούνιο του 2006 και κατά την διάρκεια των εγκαινίων του ξενώνα «Αγάπη» στην Κομοτηνή έγινε η πρώτη επαφή – γνωριμία μεταξύ τους, από τον τότε υφυπουργό Εξωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη. Από εκείνο το διάστημα και μετά, οι ίδιοι συναντήθηκαν αρκετές φορές, είτε στην Κομοτηνή ή τον οικισμό των Προσκυνητών (στα εγκαίνια του δεύτερου ΚΕΚ της Εκκλησίας) είτε στην Αθήνα. Μετά την ενθρόνιση του Ιερώνυμου και την απόφαση του για εξυγίανση της Οργάνωσης, όσον αφορά τα οικονομικά της, οι «φίλοι» , με υπαιτιότητα του Κοτσάκη, χώρισαν τους δρόμους τους και ο ένας δεν γνωρίζει τον άλλον. Τελευταίο παράδειγμα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο που ο ίδιος ο δήμαρχος ανέφερε πως ποσώς τον ενδιαφέρει τι κάνει ο Δημήτρης Φουρλεμάδης και ότι τον ξέρει μόνο σαν όνομα!!!
Σχετικά με την ΜΚΟ Ευρωπαϊκή Προοπτική, από την δευτερολογία του ο δήμαρχος απέκρυψε επιμελώς ότι ο Άγγελος Λάσκαρης είναι στέλεχος της οργάνωσης και ανήκει στο δυναμικό της, με αποτέλεσμα να δώσει εξηγήσεις για τα παραπάνω ξεχωριστά. Εν συνεχεία ανέφερε ότι μέσα από διαγωνιστικές διαδικασίες, τις οποίες όμως κανείς στην Κομοτηνή δεν είδε, η Οργάνωση ανέλαβε την υλοποίηση ενός σημαντικού σεμιναρίου συνοδευτικών υπηρεσιών αξίας 30.000€. Αν επισκεφθεί κανείς την σελίδα της «Ευρωπαϊκής Προοπτικής» θα δει ότι υπάρχει ένα σχέδιο δράσης για την πόλη μας, με την ονομασία «Σύσταση γραφείου αρωγής για θέματα εύρεσης εργασίας στον οικισμό Ηφαίστου του νομού Ροδόπης». Σ’ αυτό περιγράφονται οι στόχοι του προγράμματος και οι δράσεις του έργου, αλλά πουθενά το χρηματικό ποσό υλοποίησης του έργου!!!

Ο Άγγελος Λάσκαρης προσπαθώντας να απροσανατολίσει την συζήτηση, έβαλε τον Δημήτρη Κοτσάκη να πει για την οργάνωση τα παρακάτω: «...Επειδή εμφανίστηκε η Ευρωπαϊκή Προοπτική και μου κίνησε το ενδιαφέρον μπήκα στο ίντερνετ είδα ότι είναι μια ΜΚΟ που έχει 16 χρόνια ζωής, έχει διαχειριστεί δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ και είχε και μια φωτογραφία τον τώρα Γραμματέα Νέας Γενιάς και τότε πρόεδρο Παντελή Σκλιά παρέα με τον Γιώργο Παπανδρέου στα ερείπια της Σερβίας να περιδιαβαίνουν γιατί ο τότε υπουργός Εξωτερικών είχε χρηματοδοτήσει τη συγκεκριμένη ΜΚΟ…». Τα λάθη τους;;; Καταρχάς ο δήμαρχος δεν έφυγε ποτέ από την θέση για να προλάβει να περιηγηθεί στο διαδίκτυο και να επισκεφθεί την ιστοσελίδα της οργάνωσης. Και αν το έκανε δεν θα έβρισκε καμιά μα καμιά φωτογραφία του Παντελή Σκλιά με τον Γιώργο Παπανδρέου. Μπορείτε να διαπιστώσετε κι εσείς, κάνοντας μια βόλτα εκεί…Αντίθετα σε όλες τις τοπικές εφημερίδες, βλέπουμε τον ίδιο με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Παντελή Σκλιά να κάνουν δηλώσεις για τον θεσμό του τοπικού συμβουλίου νέων. Διαβάστε το ρεπορτάζ του Παρατηρητή και του Χρόνου. Κι αν πούμε ότι υπάρχει αυτή η φωτογραφία του τότε υπουργού εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου με τον Παντελή Σκλιά, πως εξηγεί ο ίδιος ο δήμαρχος ότι ο τελευταίος έγινε πρόεδρος της οργάνωσης μετά τον Μάρτιο του 2004 (επί κυβέρνησης ΝΔ); Νομίζω τότε ο Γιώργος Παπανδρέου ήτανε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και όχι υπουργός!!!


Σε ότι αφορά τον Άγγελο Λάσκαρη, ο δήμαρχος τον κάλυψε πλήρως, όπως έπρεπε να κάνει κανείς για κάθε συνεργάτη του. Ενημερωθήκαμε ότι ο συγκεκριμένος επικοινωνιολόγος είναι σύμβουλος Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στη ΔΕΑΚΟ με σύμβαση έργου με πολύ καλές γνώσεις σε ευρωπαϊκά προγράμματα και ΘΑ βοηθήσει να πάει μπροστά η επιχείρηση στα ευρωπαϊκά προγράμματα με πολύ γρηγορότερους ρυθμούς. Να θυμίσουμε εδώ ότι εδώ και δεκαέξι μήνες η ΔΕΑΚΟ δεν έχει καταθέσει στην ευρωπαϊκή επιτροπή ούτε ένα πρόγραμμα!!! Δεν πήραμε όμως απαντήσεις σε ότι αφορά τους υπόλοιπους οι οποίοι βοηθούσαν το έργο του Άγγελου Λάσκαρη (τους βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες) και έτρεχαν να δώσουν τα χαρτιά που σημείωναν στον προϊστάμενο – σύμβουλο, κι αυτός με την σειρά του στους αρμόδιους δημοτικούς συμβούλους της «Σύγχρονης Πόλης», ανάλογα με το θέμα, ή στον δήμαρχο…Τέτοια κατάντια! Δημοτικοί άρχοντες χωρίς πολιτικό και ουσιαστικό λόγο, χωρίς όραμα που μέσα από επικοινωνιακά τεχνάσματα και…ραβασάκια προσπαθούν να διοικήσουν τον δήμο.


Πάντως στην ιστοσελίδα της ΔΕΑΚΟ βρήκαμε μια προκήρυξη (χωρίς ημερομηνία) για πρόσληψη 4 ατόμων, από τις οποίες η μία, ενός Πολιτικού Επιστήμονα - Συμβούλου Επικοινωνίας. Στην παρακάτω φωτογραφία μπορείτε να δείτε πως καταγράφουν και να διαβάσετε τις σημειώσεις τους για το τι έλεγε κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της «Δημοτικής Αναγέννησης» Σταμάτης Μαρούδας.


Διαβάστε σχετικά: Το τρίγωνο των Βερμούδων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.