14.12.11

Ένταξη του Δήμου Καβάλας στο EasyTrip για τη διευκόλυνση των ταξιδιών από και προς τη Βουλγαρία


Το πρόγραμμα Easytrip (Εύκολο Ταξίδι) της Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας εγκρίθηκε την περασμένη Παρασκευή από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Ο Δήμος υπέβαλε πρόταση, στο μέτρο με τίτλο «e-mobility solutions» και η πρόταση αυτή έτυχες έγκρισης από τη Γενική Γραμματεία του προγράμματος.

Στο διακρατικό πρόγραμμα εκτός από την Καβάλα, συμμετέχουν ο δήμος Θεσσαλονίκης, το Ελληνικό Ινστιτούτο Μεταφορών, ο δήμος Σερρών, ο δήμος Θέρμης, το Ινστιτούτο Μεταφορών και το Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών ΕΚΕΤΑ απότ ην Ελλάδα και οι δήμοι Bansco και Σλατογκραντ από την Βουλγαρία.
Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την βελτιωμένη προσβασιμότητα και πιο συγκεκριμένα την ανάπτυξη μιας διαδικτυακής εφαρμογής που θα υποστηρίζει τη διασυνοριακή κίνηση και τους επισκέπτες στα ταξίδια τους από και προς σημαντικούς πόλους έλξης. Τελικός σκοπός είναι να ενισχύσει τη βιωσιμότητα και πράσινη κινητικότητα στους τελικούς προορισμούς, μέσα από τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών ICT και υπηρεσίες e-mobility.
Οι υπηρεσίες για τους ταξιδιώτες θα είναι:
  • Προηγμένες υπηρεσίες πληροφόρησης ταξιδιωτών
  • Πράσινη διαδρομή
  • Αναλυτικές πληροφορίες για τον τελικό προορισμό
  • Πληροφόρηση σχετικά με την κίνηση στα οδικά δίκτυα
  • Πληροφόρηση για χώρους στάθμευσης
  • Πρόβλεψη για τουριστικές πληροφορίες
  • Σημεία ενδιαφέροντος
  • Πληροφόρηση για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
  • Πληροφόρηση για τις υπηρεσίες ταξί
  • Πληροφόρηση για την οδική ασφάλεια κατά τη διαδρομή
  • Παροχή περιβαλλοντικών πληροφοριών
  • Υπηρεσίες μεταφορών – συγκοινωνιών
  • Πληροφόρηση καιρικών συνθηκών.
Οι υπηρεσίες θα σχεδιαστούν και θα αναπτυχθούν ακολουθώντας όλα τα σχετικά ευρωπαϊκά πρότυπα και τις τελευταίας τεχνολογίας πρακτικές και μεθόδους και επιπροσθέτως, οι πλατφόρμες θα σχεδιαστούν και θα αναπτυχθούν κατά τέτοιο τρόπο ώστε οποιαδήποτε ενδιαφερόμενη πόλη ή κοινότητα να μπορεί στο μέλλον να συμπεριληφθεί εύκολα στο έργο.
Οι υπηρεσίες e-mobility θα παρέχονται με φιλική μορφή προς το χρήστη στοχεύοντας στον βέλτιστο προγραμματισμό και πληροφόρηση πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Οι ταξιδιώτες θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες, είτε μέσω υπολογιστή, είτε smartphone και οι υπηρεσίες θα παρέχονται στα ελληνικά, στα βουλγάρικα και στα αγγλικά για την ομαλή και εύκολη πληροφόρηση και παροχή υπηρεσιών σε οποιονδήποτε ταξιδιώτη, πέρα από την τοπική γλώσσα.
Οι τοπικές αυτοδιοικήσεις που συμμετέχουν στο έργο δεσμεύονται για τη συντήρηση και περαιτέρω ανάπτυξης των υπηρεσιών ηλεκτρονικής κινητικότητας μετά το πέρας των εργασιών του έργου, έτσι ώστε αυτές να παρέχουν έγκυρες και χρήσιμες πληροφορίες στους επισκέπτες τους. Με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί η ενίσχυση της εικόνας της βιώσιμης κινητικότητας των συμμετεχόντων περιοχών και η προσέλκυση ακόμη περισσοτέρων επισκεπτών στο μέλλον.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1,4 εκατομμύρια ευρώ. Το πρόγραμμα είναι συγχρηματοδοτούμενο κατά 85% από το ΕΤΠΑ (1.190.000 ευρώ) και 15% από Εθνικούς πόρους (210.000 ευρώ). Ο προϋπολογισμός του έργου για τον δήμο Καβάλας ανέρχεται στο ποσό των 78.635,50 ευρώ και το ποσοστό της ιδίας συμμετοχής του δήμου καλύπτεται από εθνικούς πόρους. Ο χρόνος υλοποίησης είναι από 1 Ιανουαρίου 2012 έως 31 Δεκεμβρίου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.