2.1.12

Η Ξάνθη του Μεσοπολέμου


Στα πλαίσιο των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών της δραστηριοτήτων για το 2012 η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης  οργανώνει το πρόγραμμα που έχει ως αντικείμενο έρευνας, καταγραφής και τεκμηρίωσης την Ξάνθη του μεσοπολέμου.

Η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από συνταρακτικά γεγονότα τόσο στη Ελλάδα όσο και σ’ όλο τον κόσμο. Το Κραχ του 29 – το Μικρασιατικό – Το εργατικό κίνημα – οι μέρες του 36  - Το Ρεμπέτικο – η γενιά του 30.
Ακόμη η ΦΕΞ κατέχει ένα σημαντικό αρχείο με οικονομικά στοιχεία της περιόδου εκείνης για την πόλη της Ξάνθης μέσω του αρχείου Κουγιουμτζόγλου. Έτσι το πρώτο εξάμηνο του 2012 οι εκδηλώσεις θα καλύψουν θεματικές, γενικότερα για την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Στο διάστημα αυτό θα μελετηθεί το αρχείο της ΦΕΞ και στο δεύτερο εξάμηνο του 2012 θα  επικεντρωθούμε στις καταστάσεις που επικρατούσαν στην Ξάνθη εκείνη την περίοδο.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, εκθέσεις, συναυλίες, διαλέξεις, παραστάσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και δράσεις για μικρά παιδιά με εξαιρετικούς καλεσμένους, ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.