2.6.12

Ξεφυλλίζοντας το οικογενειακό άλμπουμ της ΝΔ! Οι χουντικοί τραμπούκοι της Συγγρού


Η εξίσωση του ΣΥΡΙΖΑ με τη βία και την τρομοκρατία δεν είναι απλά αστήρικτη. Με δεδομένο το παρελθόν, πρόσφατο και απώτερο, των στελεχών της ΝΔ, είναι και προκλητική. Με άλλα λόγια, αν κάποιος πρέπει να λογοδοτήσει για τις υπόγειες διασυνδέσεις του με την πολιτική βία και τα «άκρα», αυτός δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η ΝΔ. Και πιο συγκεκριμένα για:

  • την ΟΝΝΕΔ και τις «ομάδες κρούσης» της, τους περίφημους «Κενταύρους» και τους Ρέιντζερς, που δραστηριοποιήθηκαν τη δεκαετία του ’80 σε πανεπιστήμια και γειτονιές, διδάσκοντας φιλελευθερισμό με κράνη, αλυσίδες και ρόπαλα
  • την ομάδα Καλαμπόκα, που το 1991 δολοφόνησε τον καθηγητή Νίκο Τεμπονέρα, σε μια προσπάθεια ανακατάληψης σχολείου της Πάτρας, την περίοδο των καταλήψεων κατά του νόμου Κοντογιαννόπουλου
  • τον Κώστα Κιλτίδη, πρώην υφυπουργό της κυβέρνησης της ΝΔ και, μέχρι πρότινος, συνεργάτη της κ. Μπακογιάννη στη Δημοκρατική Συμμαχία, καθώς στα νεανικά του χρόνια, ο νυν πολιτευτής του ΛΑΟΣ ήταν μέλος της νεοφασιστικής 4ης Αυγούστου.
  • το Μάκη Βορίδη, όχι μόνο για τις επιδρομές με τσεκούρια κατά αναρχικών, στα χρόνια της ΕΠΕΝ, αλλά και για τα χρόνια του λεπενικού Ελληνικού Μετώπου, του οποίου ηγείτο. Και για το γεγονός ότι, μετά τη σύλληψή του, ο ηγέτης του ένοπλου ακροδεξιού «Μετώπου Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου» Γ. Αναστασούλης, προέβαλε ως άλλοθι τη συμμετοχή του στο ιδρυτικό συνέδριο του «Ελληνικού Μετώπου», που πραγματοποιήθηκε το 1994 στην Αθήνα, το ίδιο ακριβώς διήμερο με τρομοκρατική ενέργεια του ΜΑΒΗ στην Επισκοπή
  • το Φαήλο Κρανιδιώτη και στελέχη της ΝΔ, της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΚΕ που το 2010 υπέγραψαν κείμενο συμπαράστασης σε πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής και ηγετική φυσιογνωμία των «Αυτόνομων Εθνικιστων», μιας νεοναζιστικής γκρούπας που τον Ιανουάριο της ίδιας χρονιάς είχε επιτεθεί με ρόπαλα σε αντιρατσιστική συγκέντρωση στους Αμπελοκήπους
  • το Θάνο Πλεύρη, για το γεγονός ότι από το 2007 ο απολογισμός της κοινοβουλευτικής του δραστηριότητας, ως βουλευτή τότε του ΛΑΟΣ, δημοσιευόταν στο ναζιστικό «Ελλήνιον Σάλπισμα», που εκδίδει ο πατέρας του. Ήταν ο ίδιος, εξάλλου, που μόλις πριν από τις τελευταίες εκλογές, μιλώντας για τη Χρυσή Αυγή δήλωσε ότι «μπορεί και να χρειάζεται και ο ακτιβισμός».
  • το Νίκο Χιδίρογλου, πρώην συνεργάτη του Γιώργου Μεϊμαράκη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και φιλοξενούμενο σε εκδηλώσεις της ΝΔ περί «λαθρομετανάστευσης». Εκτός από αρθρογράφος της χουντικής Ελεύθερης Ώρας, του φιλοφασιστικού Ελεύθερου Κόσμου και άλλων παρόμοιων εντύπων, ο Χιδίρογλου είναι συγγραφέας του «Όχι στην παλιά πόλη», ενός αλληγορικού μυθιστορήματος με θέμα το πραξικόπημα μιας εθνικιστικής οργάνωσης εναντίον της (ανθ)ελληνικής κεντροαριστερής κυβέρνησης
  • στελέχη της ΝΔ που δραστηριοποιούνται στις επιτροπές κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα από κοινού με μέλη της Χρυσής Αυγής
  • τους γραμματείς της ΝΔ της τελευταίας δεκαετίας, καθώς, σύμφωνα με μαρτυρίες δύο πρώην υπαρχηγών της Χρυσής Αυγής (του Δ. Ζαφειρόπουλου και του Χ. Κουσουμβρή), τα φυλλάδια της οργάνωσης τυπώνονταν και μεταφέρονταν από τη Ρηγίλλης. 
Είναι εμφανές, με βάση και τα παραπάνω, ότι η προεκλογική αντιπαράθεση δεν μπορεί να γίνεται με βάση το Δόγμα Μπακογιάννη, με κιτρινισμούς και πυροτεχνήματα. Η σχολή σκέψης που ακολουθεί η κ. Μπακογιάννη υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών και στρίβει διά του αρραβώνος μπροστά στα πραγματικά διλήμματα της 17ης Ιουνίου. 

10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/6/12 13:27

    Να πεις και για τους μπαχαλάκηδες του ΣΥΡΙΖΑ που υπερασπίστηκαν στο δικαστήριο την 17Ν, που κάψανε ζωντανούς τρεις νέους συνανθρώπους μας στη Μαρφίν, που σπάνε και καίνε αυτοκίνητα και μαγαζιά ανθρώπων του μόχθου. Πες τα κι αυτά, μην ξεχνιέσαι, εσύ που προκαλείς τον κόσμο να κάψει τράπεζες (φαντάζομαι αν λαμπαδιάσουν και κανα δυο υπάλληλοι, ε δεν χάθηκε κι ο κόσμος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/10/13 18:36

      ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΒΛΑΨΕ ΤΑ ΛΑΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ Η 17Ν, ΩΣΩ ΓΙΑ ΤΟΥς ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕς ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΜΕ ΕΝΤΟΛΕς ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥς ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΙΣΟΥΝ ΕΤΣΥ ΤΙς ΜΕΓΑΛΕς ΛΑΙΚΕς ΣΥΓΓΕΝΤΟΣΕΙς ΔΕΝ ΧΟΡΑΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος2/6/12 21:22

    Μεγαλύτεροι κωλοτούμπες από τα αναρχοφρικιά του ΣΥΡΙΖΑ που απαρνήθηκαν την "ιδεολογία" τους για να μετακομίσουν από τις υπόγες των Εξαρχείων και τα χασίσια στα υπουργεία δεν υπάρχουν.Και είναι οι πρώτοι που τα πρώην "αγανακτισμένα" συντρόφια τους θα τους κρεμάσουν στην πλατεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/10/13 18:34

      Ε ΚΑΤΣΕ ΡΕ ΦΙΛΕ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΑΣΟΚ Ο ΠΡΟΔΟΤΗς ΤΗς ΝΔ ΤΟΥ ΜΙΤΣΟΤΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟς ,ΜΕΓΑΛΙΤΕΡΙ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ Δ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΜΑΛΟΝ ΣΕ ΖΑΛΙΣΕ Η ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ ΤΗς ΝΔ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΡΙΝΕΙς ΟΡΘΑ..

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος1/1/13 22:42

    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ, ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ 'ΘΑ' ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΗ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ... ΓΙΟΜΑΤΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ... ΚΑΤΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ, ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΦΕΙ ΛΥΣΑΛΕΑ ΚΑΙ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ (ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ 1944 - 1949, ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΕΝ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ) ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΕΙ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ... ΠΙΞ-ΛΑΞ ΤΑ ΠΕΡΙΒΟΗΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ 'ΟΡΦΑΝΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ' ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΤΡΟΠΗ ΚΙ ΑΙΣΧΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ, ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ 'ΨΥΧΡΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ' ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ. 'ΦΙΛΟΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΤΕΜΑΧΙΣΤΟΥΝ 'ΣΥΡΙΖΑ'...! 'ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΚΕΔΕΣ ΕΙΡΗΝΟΠΟΙΟΙ ΚΕΦΤΕΔΕΣ...!'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος2/1/13 13:34

      Πρωτη μαλακία για τη νεα χρονια ε?
      τουλαχιστον σκουπιστηκες μετα ή ακομα σταζει?

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος13/10/13 18:31

    ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΑΥΕΝΤΕΥΕΙ, ΟΙ ΥΠΟΛΙΠΟΙ ΑΣ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/10/13 10:14

      Κι εσυ να γυρίσεις στο δημοτικό να μάθεις να γράφεις ορθογραφημένε το όνομά σου, πολύξερε της ντεμεκ Αριστεράς - ίδιος με τους ρέιτζερ και τους Φαήλους είσαι που θα πεις οτι η 17 Ν δεν έβλαψε τα λαικά συμφέροντα. Απλά σκότωνε αβέρτα άσε που ο ρόλος της πιο πολύ αμερικάνικος δάκτυλος φαίνεται.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος14/10/13 12:18

    Από blogs είπαμε ότι δεν κάνω αναδημοσίευση, ακόμα και αν προαναγγέλουν την επικείμενη σύλληψη 5 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την απόπειρα ανθρωποκτονιών στις Σκουριές. Δικαίως όμως ο Τσίπρας ανησυχεί.
    Αν θα δούμε τις δηλώσεις του, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ούτε μία δήλωση καταδίκης της "ορφανής βίας" παρά μόνο αναμασά τη βία με το "μαγκάλι της Λάρισας" καίτοι οι γονείς δήλωσαν στην κάμερα ότι εργάζονταν 5 άτομα στην οικογένεια και δεν είχαν οικονομικό πρόβλημα.
    Βία λοιπόν το μνημόνιο κατά τον Τσίπρα που δεν έχει τσίπα, αυτό ξέρει να το σχολιάσει αλλά την υπόλοιπη βία, την κάνει γαργάρα.
    ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος14/10/13 13:11

    Άρχισαν να φοβούνται οι φασιστο-επαναστάτες για Σκουριές και Μαρφίν; Μα γιατί, αφού η βία τους είναι επαναστατικά δικαιολογημένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.