30.7.12

Γιατί οι εργαζόμενοι της Αγροτικής Τράπεζας πρέπει να νικήσουν!


Γράφει ο πραγματικός διαχειριστής του Piazza del Popolo
Μέσα σ’ ένα βράδυ, για να μην δει κανείς τις οικονομικές αλχημείες τους, οι Έλληνες τροϊκάνοι της κυβέρνησης κατάφεραν ν’ αναδειχθούν σ’ αυτό που τους καταλογίζουμε πολλές φορές από εδώ μέσα! Σε μέγιστους γκουρού των οικονομικών.

Κατάφεραν με μια απλή απόφαση να εκποιήσουν μια βιώσιμη και κερδοφόρα δημόσια τράπεζα και να τη δώσουν δώρο σε μια ιδιωτική τράπεζα που έχει παθητικό και είναι μη βιώσιμη.
Αντί, στις φυσιολογικές οικονομικές κοινωνίες, η Αγροτική Τράπεζα να απορροφήσει την Τράπεζα Πειραιώς έχουμε το ανάποδο, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι την Ελλάδα την κυβερνούν οι τραπεζίτες και όλα γίνονται γι’ αυτούς!
Οι εργαζόμενοι στην ΑΤΕ βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, υπερασπίζοντας το παρόν και το μέλλον της τράπεζας και όλοι εμείς πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι απέναντι τους! Να τους στηρίξουμε και να τους βοηθήσουμε με κάθε μέσο, σε κάθε προσπάθεια τους να μείνει η τράπεζα στην δικαιοδοσία του ελληνικού δημοσίου. Η Αγροτική Τράπεζα ήταν ανέκαθεν ένα χρήσιμο εργαλείο για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας και κυρίως του αγροτικού. 

2 σχόλια:

  1. ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΜΠΑΤΖΙΑΝΗΣ4/8/12 22:12

    Προς ενημέρωση όλων και διορθώστε με παρακαλώ αν κάνω κάπου λάθος, δεν είμαι και τόσο ειδικός: Η Αγροτική Τράπεζα προσλαμβάνει από το 1996, δηλαδή τα τελευταία 16 χρόνια, μόνο επιτυχόντες σε γραπτούς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ ή διαγωνισμούς ΑΣΕΠ με μόρια. Βρίσκεται σε πρόγραμμα αναδιάρθρωσης εγκεκριμένο και καθημερινά εποπτευόμενο από την τρόικα εξωτερικού με πολύ καλά αποτελέσματα. Οι μισθοί των εργαζομένων της, που έτσι κι αλλιώς ήταν μέτριοι σχετικά με των άλλων τραπεζοϋπαλλήλων, μειώθηκαν περίπου 35%. Τα τελευταία χρόνια η Τράπεζα εμφανίζει (πολλά) κέρδη και η τρύπα στον ισολογισμό της οφείλεται αποκλειστικά στο κούρεμα των ομολόγων. Τέτοια τρύπα, παραπλήσια ή αρκετά μεγαλύτερη αναλογικά εμφανίζουν και άλλες τράπεζες και γι' αυτό τους δίνει κεφάλαια η κυβέρνηση, χρεώνοντας το δημόσιο, δηλαδή τον ελληνικό λαό, διασώζοντάς τες ("ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών"). Αυτό το αυτονόητο αρνείται να το κάνει για την δημοσίου ενδιαφέροντος Αγροτική ενώ το κάνει τουλάχιστον για Εθνική , Άλφα, Γιούρομπανκ και Πειραιώς, δηλαδή για τους ιδιώτες μεγαλοτραπεζίτες. Αντί λοιπόν η συγκυβέρνηση να κάνει το αυτονόητο, δηλαδή να προκρίνει την ανακεφαλαιοποίηση όλων των τραπεζών και ιδιαίτερα των τραπεζών με δημόσιο χαρακτήρα (π.χ. Αγροτική, Ταχ. Ταμιευτήριο), προτιμά να συκοφαντεί ως προβληματική την Αγροτική και να εκχωρεί το υγιέστερο κομμάτι αυτής της υγιούς Τράπεζας σε ανταγωνιστική Τράπεζα ιδιωτών μεγαλοτραπεζιτών. Σημειώστε ότι πρακτικά το χρηματικό αντάλλαγμα που προσφέρουν οι μεγαλοτραπεζίτες είναι μηδέν. Αποφασίστε εσείς αν είναι ή δεν είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από τη μεταπολίτευση αυτή η παραχώρηση. Λεπτομέρειες και επιχειρήματα υπάρχουν και άλλα πολλά. Δεν χωρούν σε ένα σχόλιο, τώρα. Πάντως συνυπεύθυνοι είναι η συγκυβέρνηση, μεγαλοτραπεζίτες και μεγάλα κεντρικά ΜΜΕ. Είδατε πουθενά εσείς να καλύπτονται δημοσιογραφικά με επάρκεια οι πολλές και σφοδρές αντιδράσεις ή διαπιστώσατε, όπως εγώ, μαύρη προπαγάνδα και διαστρέβλωση από τους μεγαλοδημοσιογράφους των καναλιών; Μόνο τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης παίζουν λίγο και αποσπασματικά, έτσι, για ξεκάρφωμα...

    Πραγματικά, ελπίζω να κάνω λάθος, και να αποδειχθεί ότι όλα γίνονται για το καλό του δημοσίου συμφέροντος, του τραπεζικού συστήματος και των εργαζομένων. Δε δείχνουν αυτό όμως τα μέχρι τώρα στοιχεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/8/12 11:08

    Όλα για τους τραπεζίτες.

    Και να δούμε που θα κρυφτούν το Σεπτέμβρη που -υπολογίζω ότι- θα πάρουμε τα όπλα.

    Ο προβληματικός ΕΟΠΥΥ θέλει να φάει το υγιές ταμείο των τραπεζοϋπαλλήλων και οι τραπεζίτες να φάνε την "προβληματική" ΑΤΕ.

    Αν δεν γίνουν εκλογές ως το Σεπτέμβρη, εξακολουθώ να προβλέπω ΑΙΜΑ!

    ΠΟΛΥ ΑΙΜΑ!!!

    Uli "Count Dracula" Chris

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.