9.7.12

Τραγικός … και επικίνδυνος για το ΠΑΣΟΚ!


Γράφει ο πραγματικός διαχειριστής της Piazza del Popolo
Παρέλαβε ένα κραταιό κόμμα (στα τελευταία του είναι η αλήθεια), το οδήγησε στο 14% και μέσα σε 40 ημέρες στο 12%!!! Από αρχηγός της δημοκρατικής παράταξης έχει καταντήσει το σκυλάκι του Σαμαρά και συνιστώσα της ΝΔ του Άδωνι, του Βορίδη και της υπόλοιπης ακροδεξιάς.

Κατά την διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων δεν έκανε καμία αναφορά στα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας, παρά μόνο έβλεπε … φαντάσματα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα, δυστυχώς, δεν έχει λάβει το μήνυμα της βάσης, αλλά συνάμα ζητά απ’ αυτήν την γνώμη της για την ανασύσταση του κόμματος.
Το μόνο που έχει να κάνει, και γρήγορα μάλιστα, είναι να γίνει … παρελθόν από το ΠΑΣΟΚ!

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος9/7/12 01:05

    Τα «απομεινάρια» η μαγιά και η παγιωμένη βάση του ΠΑΣΟΚ

    «Το ποσοστό 12,5% που πήρε το ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές ήταν αυτό που απέμεινε τα απομεινάρια από το πάλαι ποτέ πανίσχυρο κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι η μαγιά πάνω στην οποία θα εδραιωθεί η κεντροαριστερά των επόμενων δεκαετιών». Τάδε έφη Βενιζέλος στην υποβαθμισμένη συνδιάσκεψη.

    Τελικά τι είμαστε οι 800 χιλ. Έλληνες που ψηφίσαμε ΠΑΣΟΚ;
    Μαγιά ή απομεινάρια;
    Ούτε απομεινάρια ούτε μαγιά είμαστε.
    Είμαστε η παγιωμένη βάση του ΠΑΣΟΚ που ξεκινήσαμε το 1974, και το 2012 ο Βενιζέλος την κατεδάφισε με την τακτική του.

    Τα μέχρι χθες «απομεινάρια» και «μειράκια» κατά τον κ. Βενιζέλο και τον απολιτικό κύκλο του, κλήθηκαν από τον «νεοφώτιστο αρχηγό» του ΠΑΣΟΚ να
    επιστρατευθούν ποιο δυναμικά για την «κατάκτηση» της εξουσίας λέγοντας:
    «Το στοίχημά μας είναι να 'ξαναγνωριστούμε' και να γίνουμε πρόσωπα με άποψη» είπε, απευθύνοντας πρόσκληση προς όλους που ψήφισαν κάποτε το κόμμα του, να στρατευτούν και να κάνουν δική τους υπόθεση την οικοδόμηση του νέου ΠΑΣΟΚ, ως ένα σύγχρονο δημοκρατικό, κεντροαριστερό, ευρωπαϊκό κόμμα».
    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι η ανασύσταση του κόμματος δεν είναι μόνο η οργανωτική του ανασυγκρότηση, αλλά ακόμη περισσότερο είναι ο προγραμματικός, πολιτικός και οργανωτικός επαναπροσδιορισμός του.

    Τα λεχθέντα από τον Βενιζέλο με απασχολεί και απασχολεί και τους παραμένοντες φίλους και ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, που ναι μεν νιώθουμε ότι ανήκουμε στον ευρύ χώρο της ελληνικής κεντροαριστεράς, αλλά δεν ξέρουμε αν το κόμμα που κάποτε μας ενέπνευσε θα μπορέσει να ξεπεράσει τη βαθιά κρίση, στην οποία έχει περιπέσει.
    Υπάρχουν ωστόσο κι άλλοι, που εκτιμούν ότι το ΠΑΣΟΚ πέθανε ή ότι εν πάση περιπτώσει δεν μπορεί να χτιστεί ένα ανθεκτικό οικοδόμημα με φθαρμένα υλικά της τελευταίας πενταετίας και μάλιστα επάνω σε ερείπια και κατεστραμμένα θεμέλια.
    Ωστόσο, το εγχείρημα της ανασύστασης ή ανάστασης δεν θα κριθεί εντός των τειχών, αλλά στην κοινωνία των πολιτών και μάλιστα κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Οψόμεθα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/7/12 09:31

    Μας δουλευεις φαίνεται. ποιος παρέλαβε το πασοκ στο 43%; ο βενιζελος; δεν λες καλά που ανέλαβε για να κρατήσει το κόμα το 12% αντί να έψανε πως θα μπει στην βουλη του την λες και από πάνω. δεν λες που καλά που ανέλαβε και λούστηκε όλα τα εγκλήματα της αυλής του την λες κιολας. σοβαρά μιλάμε; και επειδή μαθαίνω ότι το μπλοκ είναι από κομοτηνή αρχίζω να καταλαβαίνω γιατί όλη όλο αυτό το μένος κατά του βενιζέλου. ας προσεχαν τα παλικάρια να έμπαιναν στην βουλή και να μην γράφουν αμπελοφιλοσοφίες εδώ οι αυτλοκόλακες και οι κουμπάροι του γιωργάκη. κόφτε το λοιπόν για΄τι όσο περισσότερο λέτε ανακρτίβειες άλλο τόσο ερχόμαστε πίσω όλοι για να δυναμώσουμε και το πασοκ και τον βενιζέλο γιατί τώρα χωρίς τα μαιμούνια υτά μπορεί να πάει το πασοκ μπροστά. δεν κατάλαβαν οι πρώην σας ότι ήταν στα μέγιστα συυνυπεύθυνοι για το χάλι αυτό του πασόκ και μάλιστα περισσότερο από βενιχέλο γιατί ήταν δίπλα στον πιο ¨εξυπνο ¨πολιτικο τον γιωργάκη; πάρτε το χαμπάρι αλλαζόνες της εξουσίας ότι τελιεώσατε από το πασοκ και όσες υποκινούμενες αναρτήσεις και να βάζετε να είστε σίγουροι ότι έχει γνώση όλο το πασοκ αι φυσικά ο ίδιος ο πρόεδρος από που προέρχονται. για΄τι δεν βγαίνετε δημόσια και φανερά να τον αμφισβητήσετε και σηκώνετε αναρτήσεις αισχίστου είδους εδώ; έτσι σας έμαθε ο γιωργάκης; όλη μέρα με το λαπτοπ; γιατί δεν τόλμησε κανείς στην σθνδιάσκεψη να τον αμφισβητήση και όλοι οι πονηροί πρώην αυλοκόλακες καθόταν στην γωνία και δεν τολμούσαν να εμφανιστούν γιατί σωρεία στελεχών αγωνιστών του πασοκ τους έβλεπαν και τους έφτυναν; κότε έ κότες σαν τις κουτσομπόλες που μιλάνε στην γειτονιά και δεν φοράνε παντελόνια να τα πουν δημόσια..αλλά και ποιος να μιλήσει ο λοβέρδος που ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα και είχε την δντρια του υπουργείου υγείας να είναι σε 30 επιτροπές; και μόνο γι αυτό πέραν τα όσα χάλια έλανε στην υγεία δεν του έδωσε το δικαίωμα ούτε καν να πει κιχ στην συνδιάσκεψη...δεν μιλάμε για τους άλλους τους περισσότερους αποτυχημένους που κρύβοναν μην τους σει ο ηλιος του πασοκ. αντε λοιπόν στο σπιτάκι σας ή ναι βεβαίως στον σύριζα γιατί εκεί είναι το ιδιο μοντέλο με αυτό που διοικουσατε. βλέπε δούρου κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/7/12 10:30

      Tα μέτρα τα πιο σκληρά, τα εφάρμοσε ο Βενιζέλος (θυμίσου χαράτσι στη ΔΕΗ, αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ κ.λ.π.) για να πέσουν όλα τα πυρά στον ΓΑΠ, όπως και τα κατάφερε, αλλά μια σοφή παροιμία λέει, ότι γελά καλύτερα όποιος γελά τελευταίος.
      Γι’ αυτό Βενιζέλος μέρα με τη μέρα πέφτει και πιο χαμηλά.
      Θεωρεί ότι το 12% αποτελείται από ανεγκέφαλους που θα τον στηρίξουν ότι και να λέει.
      Απορώ πραγματικά που δεν έχει διδαχθεί τίποτε από τις δύο εκλογές o Βενιζέλος και το πόσο εύκολα πια μετακινούνται οι ψηφοφόροι.
      Σε ποιούς επιτέλους κλείνει το μάτι; Σε αυτούς που έχουν πάει με το Σύριζα και συνεχίζουν να πηγαίνουν;
      Άλλα θέλουμε να ακούσουμε αλλού αυτός αρμενίζει, όχι μόνο για τις τράπεζες και τους τραπεζίτες, υπάρχει και ανεργία.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος9/7/12 19:49

      μάλλον ζορίστηκες με τον βενιζέλο πολύ. τα χαράτσια και όλα τα άλλ ξύπνησε ένα πρωι και τα έβελ μόνος του ε; πρωθυπουργός δεν υπήρχε; ρε τι αλητεία είναι αυτή; κοπριές ο Βανιζέλος θα είναι αυτός που θα πάει την χώρα μπροστά ότι και αν λέτε και αν στήνετε και αν σπιλώνετε...είστε πλέον γνωστοί

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος9/7/12 09:44

    Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΓΝΩΣΤΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΤΟΝ ΓΑΠ ΜΕ ΑΝΤΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ. ΜΕΤΑ ΠΗΡΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 2007 ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΤΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ .ΤΩΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ...ΚΑΤΣΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ!!! ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΑΝ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΒΑΛΙΣΕΙ ΚΑΛΑΜΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ Ο ΓΑΠ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΓΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΑΝ!!!! Ο ΜΠΕΝΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΣ , ΒΙΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΧΟΝΤΡΟΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/7/12 11:27

      Ο Βενιζέλος γνωστός Yes Men των εταιρειών χρυσού.
      Δύο αποφάσεις υπέγραψε εκχώρησης των χρυσωρυχείων, την 1η τον Νοέμβριο του 1999 ως υπουργός ανάπτυξης που άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου και τη 2η τη λεγόμενη Fast Track τον Ιούνιο του 2012 ως υπουργός οικονομίας.
      Οι δικοί μας αγρόν ηγοράζουν άλλαξαν πορεία, η σιωπή είναι χρυσός, δεν ομιλούν γιατί προδιάγράφουν το μέλλον τους.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος9/7/12 19:53

      Καλά έκανε παπάρα και ποιός σου είπε ότι δεν τον θέλουμε τον χρυσό έ; ποιος σου είπε ότι η τοπική κοινωνία δεν σας βρίζει όλους και τους αυτοδιοικητικούς και τους νυν και τους πρωην που αντι να πάρουν χρημα και θέσεις έβαλαν το δηθςεν περιβάλον μπροστά για να κάνουν αντισταση. περισσότερο από την μόλυνση την δική σας που αναπνέουμε κάθε μέρα με τα πεπραγμένα σας δεν θα πάθουμε και καλά έκανε ο Βενιζέλος αν αυτός τα υπέγραψε...αλλά αυτό συνηθίζεται οτι αυτός υπογράφει και εμείς καταλαβαίνουμε την σημασία μετα θάνατον.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος9/7/12 11:42

    Δεν ξέρω πλέον τι τάσεις επικρατούν στο ΠΑΣΟΚ πλέον !!!
    Το τι θέλει να κάνει ο Βενιζέλος με απασχολεί ελάχιστα!!
    Αυτό που με απασχολεί και δυστυχώς αποδεικνύεται κάθε μέρα που περνά είναι ότι
    σε καιρούς φτώχειας υπάρχει και φτώχεια τόσο ιδεών (νέων) όσο και Ηγετών!
    Αν είναι άθλος η όχι το 12% θα φανεί στο μέλλον !!!
    Αυτό που με απασχολεί έντονα είναι ότι πολλοί έχουν δει αυτά που έχει κρύψει -με τον έναν η τον άλλο τρόπο- το ΠΑΣΟΚ και σήμερα υπάρχει η μεγαλύτερη μερίδα κόσμου που νιώθει ΟΡΦΑΝΟΣ!!!
    ΓΙΑΤΙ, γιατί πέταξαν τα όνειρα του στις λάσπες ...πέταξαν τις ελπίδες του στις λάσπες. Με ότι αυτό συνεπάγεται. που το είδαμε στις τελευταίες εκλογές στη Ροδόπη!
    Οπότε, το καλύτερο θα ήταν να δουλέψουν χωρίς τυμπανοκρουσίες και τραλαλά.
    Να αποβάλουν τα καρκινώματα και να πολεμήσουν όλες εκείνες τις συντεχνίες των τελευταίων εκλογών στη Ροδόπη που γαλουχήθηκαν και ανδρώθηκαν και με την δική τους βοήθεια , των αρχόντων του ΠΑΣΟΚ.
    Εύκολο δύσκολο, από εμάς εξαρτάται να δώσουμε δείγματα γραφής!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.