2.8.12

Κίνηση ανατροπής του Βενιζέλου βλέπουν συνεργάτες του


«Είναι προφανές ότι εξυφαίνεται κίνηση εσωκομματικής αμφισβήτησης Βενιζέλου». Αυτό είναι το συμπέρασμα συνεργατών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, από τις κινήσεις όλων των τελευταίων ημερών εκ μέρους κορυφαίων στελεχών του κόμματος.

Στο «στόχαστρο» έχουν μπει οι Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης και ο Γιώργος Παπανδρέου, καθώς συνεργάτες του κ. Βενιζέλου εκτιμούν ότι έχουν συμπήξει μέτωπο μαζί με άλλα στελέχη του ευρύτερου μεταρρυθμιστικού – εκσυγχρονιστικού χώρου (πρώην και νυν βουλευτές και κομματικά στελέχη) με στόχο την ανατροπή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Το έντονο και πρωτοφανές επεισόδιο (με βαριές εκφράσεις) Βενιζέλου - Χρυσοχοΐδη χθες ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Είχε προηγηθεί:
  • Η καταψήφιση του ν/σ για την Παιδεία από 6 βουλευτές του κόμματος – μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός για πρώτη φορά εμφανίστηκε δημόσια να αντιδικεί και να διαφωνεί με επιλογή του διαδόχου του.
  • Η ηγετική εμφάνιση Λοβέρδου στη Βουλή όπου επιχειρηματολόγησε εναντίον του νομοσχεδίου Αρβανιτόπουλου τον οποίο και καταψήφισε. Είχε προηγηθεί επίσης τοποθέτηση.
  • Η ανακοίνωση της Άννας Διαμαντοπούλου που εγκαλούσε Σαμαρά-Βενιζέλο-Κουβέλη για «ύβρη στη Δημοκρατία» με αφορμή τις αλλαγές στο νόμο που η ίδια διαμόρφωσε ως υπουργός Παιδείας.
  • Η στάση Λοβέρδου – Διαμαντοπούλου που απέρριψαν κάθε πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για αξιοποίηση τους στην ηγετική πυραμίδα από την ημέρα των εκλογών.
Είναι πασιφανές ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μπει σε ένα κυκεώνα εσωτερικού ξεκαθαρίσματος λογαριασμών με στελέχη να εκτιμούν: «Ή θα κλείσει το μαγαζί και θα πάμε για άλλο κόμμα ή θα ανατραπεί ο Βενιζέλος...»
Ενδεικτικό του μπάχαλου που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ είναι το έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ Βενιζέλου - Χρυσοχοΐδη χθες, το οποίο έλαβε χώρα στη Βουλή και όχι στην Ιπποκράτους. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ήταν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος όταν τον ενημέρωσαν ότι στη Βουλή ξεκίνησαν κάποιοι να καταψηφίζουν το νομοσχέδιο για την Παιδεία.
«Δεν έρχεσαι από εδώ πρόεδρε να ψηφίσεις μήπως υπάρξουν ψίθυροι με την απουσία σου;», τον συμβούλευσαν συνεργάτες του. Πράγματι, ο κ. Βενιζέλος ειδοποίησε τους συνεργάτες του να διακόψουν την σύσκεψη, αφού θα επιστρέψει και ειδοποίησε τον γραμματέα της ΚΟ Γιάννη Μανιάτη να συγκεντρώσει τους βουλευτές στην αίθουσα προκειμένου να κάνει ενημέρωση για το τι διημείφθη στην σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.

12 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/8/12 14:30

    Αμα δεν τους δώσει δρόμο τους λωποδύτες θα είναι μεγάλος μαλακας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/8/12 15:05

    Χρυσοχοιδης.Οποιος εχει μνημη, πρωτοπαλληκαρο του Τσοχατζοπουλου.Ο Βαγγελης Βενιζελος ειναι μια πολιτικη προσωπικοτητα,και δεν ειναι απο τις οικογενειες των ΑΓΙΩΝ,Οσο για τον Γιωργακη,διαβαστε τις δηλωσεις Ρουμελιωτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι λέτε ρε παιδιά; Ο Άκης είναι σχεδόν άγιος μπροστά στον Ευάγγελο. Από την εποχή που δίδασκε Συνταγματικό στα αμφιθέατρα της Νομικής Θεσσαλονίκης μέχρι την ίδρυση του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης επί των ημερών του ως Υπουργός Πολιτισμού, η σταδιοδρομία του είναι βουτηγμένη στη διαπλοκή. Ακόμα και όταν ανέλαβε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (περίπου 2009) η σύμβαση που υπέγραψε για την υποστήριξη των TOR-M1 ήταν σκανδαλώδης. Όλοι όμως στέκονται μόνο στην προμήθεια των TOR και των υποβρυχίων από τον Άκη, προφανώς επειδή κανένας δεν τολμά να ακουμπήσει το γαμπρό του Μπακατσέλου. Ελπίζω να έχει ξεκινήσει ο Βαξεβάνης μία έρευνα για τα έργα και τις ημέρες του Ευάγγελου (γιατί αποκλείεται να το κάνει οποιοσδήποτε άλλος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/8/12 11:53

      Είσαι εκτός τόπου και χρόνου και βαθειά νυχτωμένος. Φαίνεται από όσα γράφεις ότι ο Βενι σου κάθεται στον λαιμό αλλά σου συνιστώ να πάρεις καμιά σόδα να το χωνέψεις ότι ο άγιος άκης δεν θα σ προωθήσει ξανά πολιτικά. φιλιά και καλό ταξίδι στις νέες σου πολιτκές διαδρομές

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος3/8/12 14:08

      Αυτος ουτε με του μπο φλο χωνευεται.Εφτασε το ΠΑΣΟΚ στο 5%.Εξαλλου τι Ακης και Μπενι, μαζι τρωγανε τα σκατα κατα του Παπανδρεου το 2007.

      Διαγραφή
    3. Ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ μου κάθεται στο λαιμό. Άλλωστε ποτέ δεν είχα πάρε-δώσε μαζί του, ούτε φιλοδοξούσα ποτέ να αναρριχηθώ πολιτικά, ούτε φίλησα καμία κατουρημένη ποδιά για να βολευτώ σε κάποια θέση. Φαίνεται όμως ότι εσένα σε λούζει κρύος ιδρώτας βλέποντας το Βένι να κάνει ελέυθερη πτώση και να τρίζει η καρέκλα του στο ΠΑΣΟΚ. Δεν κατηγορώ αυτούς που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια. Ακόμα και πολλά στελέχη του πίστευαν ότι ήταν σοσιαλιστικό κίνημα (ίσως επί των ημερών της Μερκούρη και του Γεννηματά να ήταν πράγματι σοσιαλιστικό κίνημα). Αυτούς όμως που τόσο σθεναρά εξακολουθούν σήμερα να υπερασπίαονται τον προδώτη το Βενιζέλο, που εκμηδένισε και αυτά τα λίγα (ή πολλά σε κάποιες περιπτώσεις) αποθεματικά των ταμείων με το PSI για το οποίο επαίρεται (βλ. Δελαστίκ από το ΠΑΣΟΚικό "Εθνος"), μόνο λαμόγια μπορεί να τους χαρακτηρίσει κανείς.
      Όσο για τον Άκη, θα ικανοποιηθώ μόνο όταν δημευθεί η περιουσία η δική του, της γυναίκας του, της κόρης του (ίσως και μερικών ακόμα συγγενών του), με την ελπίδα να ακολουθήσουν και άλλοι κλέφτες πολιτικοί, έτσι για να νιώσω έστω και μια στιγμή ότι υπάρχει περίπτωση να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη σε αυτόν τον τόπο. Δε θα εκπλαγώ μάλιστα αν δω να χτυπά την πόρτα του διπλανού μας ακόμα και εδώ στην Κομοτηνή.

      Επωνύμως

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος6/8/12 00:19

      πρωτος μέσα εσύ λαμόγιο

      Διαγραφή
    5. Χαχαχαχαχαχαχαχαααααααααααα..........
      Έλα να με κυνηγήσεις, κότα!
      Τελικά ενοχλήθηκες πολύ περισσότερο απ' όσο περίμενα. Γιατί άραγε;
      Αρκετά όμως ασχολήθηκα μαζί σου και σίγουρα δε μου περισσεύει χρόνος. Μπορείς να γράψεις ό,τι θέλεις, δεν πρόκειται να σου απαντήσω. Όσοι νοήμονες άνθρωποι διάβασαν τα σχόλιά σου έχουν βγάλει ήδη τα συμπεράσματά τους.
      Καλό ξε-βόλεμα...

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος3/8/12 11:00

    Όλα εδώ πληρώνονται... με το ίδιο νόμισμα λοιπόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος3/8/12 14:03

    Αντε δρόμο στον χοντρό να ξεβρωμίσει ο τόπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/8/12 00:20

      τα δικά σου τα σκατά ξεπλένει ο χοντρός τώρα αγιογδύτη σε λ΄γιο καιρό θα γλύφεις πάι να πλασαριστείς κοντά αλλά ξέρουμε ποιος είσαι νούμερο

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος7/8/12 02:06

      Είπες σκατά και θυμήθηκα την συμμορία σας

      Διαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.