26.9.12

Ικανοποιητική συμμετοχή στους χώρους εργασίας … υποτονική στον δρόμο!

Ικανοποιητική συμμετοχή είχαμε στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην Κομοτηνή, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Παντελή Μαγαλιού. Η συμμετοχή βέβαια αφορούσε τους χώρους εργασίας, καθώς και στην καθιερωμένη συγκέντρωση και πορεία η συμμετοχή κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα.

Το πρωί της Τετάρτης, εργαζόμενοι, φοιτητές, άνεργοι, συνταξιούχοι, εκπρόσωποι κομμάτων έδωσαν το παρών στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής, πραγματοποιώντας πορεία στους δρόμους της πόλης, με κατάληξη την Πλατεία Ειρήνης.
Οι συγκεντρωμένοι έκαναν λόγο για μια συγκυβέρνηση, που διέψευσε πλήρως τις προεκλογικές δεσμεύ¬σεις της, για επαναδιαπραγμάτευση και απαγκίστρωση από τα μνη¬μόνια, ενώ παράλληλα τόνισαν ότι εφαρμόζει πιστά το μνημόνιο, με το νέο πακέτο αντικοινωνικών μέτρων, τη μεγαλύτερη λεηλασία που έχει υποστεί διαχρονικά η κοινωνία και η χώρα μας.
Σε ότι αφορά τα εργασιακά στην Ροδόπη, να σημειώσουμε πως η ανεργία φθάνει το 39%, ενώ πέρσι ήταν στο 25-26%. Πολλοί είναι απλήρωτοι εργαζόμενοι από 2 έως 8 μήνες ενώ άλλοι περιμένουν να πληρωθούν μέχρι και 18 μήνες. Τα εργοστάσια που έχουν μείνει στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής, δεν ξεπερνούν τα δέκα και το μόνιμο μοτίβο των εργοδοτών είναι «αν έχει δουλειά θα σας φωνάξουμε».
Δείτε δηλώσεις των συνδικαλιστών:
[αναδημοσίευση από το INPOST.gr]

10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/9/12 21:08

    Η λογοκρισία γιατί?Για τον ρόλο του Μαγαλιού, Ιωαννίδη κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/9/12 21:10

    Ο Χαρίτου τι συνδικαλιστής ακριβώς είναι?Ολοι τον θυμόμαστε επαγγελματικό στέλεχος του ΚΚΕ επί χρόνια στην Γεωπονική Θεσσαλονίκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος27/9/12 09:16

    "Οι συγκεντρωμένοι έκαναν λόγο για μια συγκυβέρνηση, που διέψευσε πλήρως τις προεκλογικές δεσμεύ¬σεις της"

    Σε λίγο θα μας πουν ότι ψήφισαν και ΠΑΣΟΚ ΝΔ ή ΔΗΜΑΡ και απογοητεύτηκαν

    Ας αφήσουν αυτούς που ψήφισαν να κρίνουν πόσο και ποιοι βγήκαν εκτός προεκλογικού τους πλαισίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος27/9/12 14:03

    Αυτές τις 4 φάτσες στις δηλώσιες συνδικαλιστών που μας κοτσάρετε, το κάνετε με φιλοκυβερνητική διάθεση προφανώς. Γιατί αν αυτοί είναι οι εντνατίον της κυβερνητικής πολιτικής, δε βλέπω και πολύ να ζορίζεται η κυβέρνηση.


    Και by the way εκτός από μουρμούρα τι έχουν να προτείνουν για να αποφύγουμε τις περικοπές;;; Στους κήπους τους φύτρωσε καμμιά λεφτιά και θέλουν να μοιραστούν τον καρπό της ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος27/9/12 16:48

    πατε να δουλεψετε ρε τεμπεληδες κι αφηστε τα πανηγυρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος27/9/12 19:27

    ανεργος ειμαι ρε χαμενε, πού να παω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/9/12 21:35

      και τι σημαίνει ρε "άνεργος";;; Είναι τιμητική ιδιότητα που σου επιτρέπει να λες ότι σου κατεβαίνει για να διαλύεις και τους υπόλοιπους;;;

      Αυτό είναι το νόημα και του καλού ακόμα καπιταλισμού που εξασφαλίζει λίγη ανεργία σαν μπαμπούλα: δηλ ότι μπορεί κάνει όσο καλύτερα μπορεί ο καθένας. Ενώ ο κομμουνισμός και ο χρυσαυγιτισμός λένε ΟΛΟΙ χαριστικά μόνο και μόνο για να μην έχουμε ανέργους

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος28/9/12 00:56

      γιαυτό θα έπρεπε εσύ να μην συγχρωτίζεσαι με τα νούμερα αυτά τα δημοσιοθρεμμένα. Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίδης και ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου που όλο το καλοκαίρι ήταν κλειστό είναι δημόσιοι υπάλληλοι που παίρνουν σε λίγο σύνταξη χωρίς να δουλεύουν. Αυτό δεν σε πειράζει ή επειδή έγιναν στα στερνά τους ΣΥΡΙΖΑ είναι καλοί?Και η πρόεδρος των δασκάλων γιαυτά δεν έχει να πει τίποτα και τα ανέχεται ? Τον κρατικό συνδικαλισμό που απονέμει και συνδικαλιστικές συντάξεις.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος28/9/12 10:32

    ενταξει ενταξει, με πεισατε δεν ξαναπαω σε συγκεντρωση... την αλλη φορα θα παω για φραπεδια μαζι κατι βυσματα του Στυλιανιδη (αλλα αυτοι δεν πιανονται για δημοσιοθρεμμενοι, σωστα?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/9/12 15:42

      Πίνε εσυ όλη μέρα τις φραπεδιές σου με το επίδομα ανεργίας που πληρώνουμε εμείς ε και φώναζε στα διαλειμματα κατά του καπισταλισμού.Αν και δεν σε κόβω για άνεργο.Εκτός αν είσαι άνεργος με μισθό. Από αυτούς που ξύνονται όλη μέρα και τριγυρνάνε στα τσίπουρα,κι ο μισθός βέβαια τρέχει.Εχει πολλούς τέτοιους ψευτοπροοδευτικούς η Κομοτηνή.

      Διαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.