21.9.12

Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ στην δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον Επενδυτή

Την ανατροπή του ευνοϊκού για την τρικομματική κυβέρνηση μετεκλογικού σκηνικού αποτυπώνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Επενδυτής» που δημοσιεύεται στην έκδοση του Σαββάτου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται!!! Πιο συγκεκριμένα:

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 20,8% των προτιμήσεων, με τη ΝΔ ν’ ακολουθεί με 19,6%. Τρίτο κόμμα, καθαρά πλέον, είναι η Χρυσή Αυγή με 8,8% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 7,3% συνεχίζοντας την πτωτική του πορεία. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν 5,4% και ακολουθεί η ΔΗΜΑΡ με 4,8%. Πτωτικά κινείται και το ΚΚΕ που το προτιμούν το 3,9% των ερωτηθέντων, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος, το άκυρο, λευκό και οι αναποφάσιστοι συγκεντρώνουν 24,9%!
Το 57% τάσσεται υπέρ της άμεσης καταγγελίας του μνημνονίου, ανατρέποντας την «ισοπαλία» (48%- 48%) που είχε καταγραφεί στη δημοσκόπηση του Ιουλίου, στο αντίστοιχο ερώτημα «εφαρμογή και βελτίωση ή καταγγελία».
Η άνοδος των αντιμνημονιακών απόψεων συνοδεύεται και από την εκ νέου ενίσχυση των απαισιόδοξων εκτιμήσεων ότι τελικά η χώρα θα χρεοκοπήσει (44%) και οδηγεί την κυβέρνηση σε οριακό σημείο. Η αποδοχή της καταγράφεται μόλις στο 34%, πολύ κάτω από το άθροισμα 48% της εκλογικής δύναμης των τριών κομμάτων που τη στηρίζουν.

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος22/9/12 08:21

    με αναγωγη η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ειναι πανω απο 10%.......
    σε δημοσκοπιση του πανεπιστημιου Αθηνων
    η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με 35,2%
    ειναι η καλλιτερη αντιπολιτευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/9/12 12:47

      ω βεβαια! ενας υποδικος χρυσαυγιτης εδειρε την Κανελλη, η οποια ως γνωστον ειναι μια ζωη στην κυβερνηση!!!
      α και κατι σεσημασμενοι εθνικιστες εδειραν εναν μαυρουκο που πουλαγε μπιχλιμπιδια, ετσι εξοικονομηθηκαν 11 δις!!!

      ΥΓ. "δημοσκοπιση", "καλλιτερη" βλεπω απο ορθογραφια γ**** και δερνεις!!! ευγε νεε μου με επεισες, θα διωξουμε ολους τους αλλοδαπους αριστουχους και θα παρουμε εσενα!!!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος22/9/12 09:08

    Πω πω ανατροπή!!!!!!!!!!!

    Η καημενίλα πήρε κεφάλι!!!!!!!!!!

    Και το λέω όμορφα και όχι ειρωνικά. Αυτή είναι η Ελλάδα. 5 εκ στο περίπου ανθεκτικοί ακόμα και 5 εκ ζαλισμένοι καημένοι.

    Τα φάγαμε όλοι μαζί και τώρα βγάζουμε πρώτο σε δημοσκοπήσεις τον Τσίπρα, με δεύτερρο το ... Σαμαρά!!!

    Τα συμφέροντα μας διέλυσαν;;;; Ή η νοοτροπία μας;;;;;;; Και οι πράξεις μας;;;;;

    Και επειδή κυβέρνηση Τσίπρα δυστυχώς δεν θα δούμε επειδή δεν θέλει ο ίδιος, μετά από 4 χρόνια εκλογές λοιπόν, και θα χορτάσουμε ρεπορτάζ καημενίλας και κοινωνικών ναυαγίων και δραμάτων.

    Πάντως τώρα τελευταία ούτε για παιδάκια που πεινάνε ούτε για αυτοκτονίες ακούμε και τόσο πολύ. Μόδα ήταν;;;;

    Και μήπως πρέπει να ντρέπομαι που έχω ακόμα να πληρώσω otenet και να κάνω αυτό το σχόλιο;;; Άλλοι πεινάνε αφού (το αφού στο τέλος σαν γνήσιος Θρακιωταράς - κάτω τα χερια από τις σχολές της Θράκης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/9/12 10:46

    480 π.Χ: Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Ο ελληνικός στόλος υπό τον Θεμιστοκλή και τον Ευρυβιάδη καταναυμαχεί τον περσικό στόλο στα στενά της Σαλαμίνας. Ο αρχηγός των Περσών, Ξέρξης, παρακολουθεί την τραγωδία του ναυτικού του από το όρος Αιγάλεω. Σύμφωνα με μια εκδοχή η Ναυμαχία έγινε στις 22 Σεπτεμβρίου. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι πραγματοποιήθηκε στις 28 ή 29 Σεπτεμβρίου (21-22 Βοηδρομιώνος) του 480 π.Χ.

    Ελεγχόμενες πληροφορίες λένε ότι ο στρατιωτικός σύμβουλος που χαντάκωσε τον Ξέρξη ωθώντας τον να δώσει τη λανθασμένη μάχη ήταν ένας έλληνας προδότης, που τον έλεγαν Παπανδρέου. Είχε βρει και μία μυστική φόρμουλα για να καίει τα ελληνικά πλοία, την "ΤΡΟΪΚΑ", αλλά ένας αθάνατος έλληνας - καμουφλαρισμένος ιδρυτής / αρχηγός των εξωγήινων προγόνων μας Ελ - ο μοναχός Παίσιος, έδωσε το αντίδοτο στον πραγματικό ηγέτη των ελλήνων, τον Αλεξοτσιπρικλή και έτσι θριάμβευσε ο ελληνικός στόλος.

    Τη στιγμή που οι έλληνες ετοιμάζονταν να εκτελέσουν τον συλληφθέντα Παπανδρέου, ξαφνικός αεροψεκασμός τους θόλωσε την κρίση και εκεί που ζαλισμένοι ψέλλιζαν "θεσμοίοίοί" "Δηημοοκρααατίίίααα" "κοιοιοινήήή λοογιιικήηηη", ο προδότης απέδρασε με μια πρώιμη εκδοχή ελικοπτέρου.

    Μετά πέρασαν τα χρόνια και οι έλληνες και ο Μέγας ΑΛέξανδρος είχαν να ασχοληθούν με κάτι αγανακτισμένους και πεινασμένους από το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας των πόλεών τους (μιλάμε για πολύ αυτοκτονία και παιδικό υποσιτισμό να 'ουμ, αφού συγκινήθηκε κι ο Χάρυ Κλυν) και τον ξέχασαν τον Παπανδρέου. Αργότερα, μετά από μια φθονερή κατάρα του Νοστράδαμου,έγιναν δυτική δημοκρατία και με το νόμο περί 2ης ευκαιρίας τον έκαναν και πρωθυπουργό τον πρώην προδότη αλλά ο αλητήριος τους ξαναπρόδωσε. Και για να εξασφαλίσει τα γεράματά του τους πούλησε στο ΔΝΤ.

    Trivia:

    Στη ναυμαχία συμμετείχε και περσικό υποβρύχιο με κυβερνήτη τον σατράπη Μητσοτακοσάβαζο αλλά εξώκειλε μετά από σύγκρουσή του με το ελληνικό υποβρύχιο Μικυθεοδωρακολής, πιθανότατα την πρώτη πράξη εμβολισμού της υποβρύχιας ιστορίας. Θύματα δεν αναφέρθησαν - μόνο κάποιες ζημίες εκατέρωθεν. Χάθηκε η ευκαιρία όμως δοκιμής των νέων ύπουλων αυτών όπλων. Μετά ο Μητσοτακοσάβαζος αποσύρθηκε σαν "επίτιμος" δίπλα στους εχθρούς της χώρας (ε ρε τι κάνει το εύκολο χρήμα....) ενώ πολλοί έλληνες εφεξής βάφτιζαν τα ταλαντούχα παιδιά τους "Μίκυ Θεοδωράκης" ασχέτως διανοητικής και συναισθηματικής ισορροπίας. Ταλέντο νάχουν κι ότι νάναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος22/9/12 16:40

    Mε τις βλακείες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οδηγούμαστε σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αξιωματική αντιπολίτευση Χρυσή Αυγή. Είμαστε άξιοι της κατάντιας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος22/9/12 18:04

    Ασφαλώς, η ΑΥΓΗ δεν είναι χρυσή
    Του Kωνσταντινου Zουλα

    Στη διαμάχη του συναδέλφου Στέφανου Κασιμάτη με τον ΣΥΡΙΖΑ, μου έκανε εντύπωση μια φράση στην οργισμένη επιστολή του εκπροσώπου του κόμματος κ. Πάνου Σκουρλέτη, στην οποία δεν δόθηκε ιδιαίτερη σημασία. Αφού «λούζει» τον «Φαληρέα» για «τον εξοργιστικό και πολιτικά απαράδεκτο τρόπο που εξίσωσε την κινηματική δράση της Αριστεράς» με τη Χρυσή Αυγή, διατυπώνει στη διεύθυνση της «Κ» το εξής ερώτημα: «Οι συγκεκριμένες απόψεις (του Στ. Κασιμάτη) εκφράζουν το στίγμα της εφημερίδας και τιμούν και αντιστοιχούν στη διαχρονική πορεία μιας ιστορικής, κατά τα άλλα, εφημερίδας;».

    Θα αφήσω κατά μέρος τις ελληνικούρες («αντιστοιχούν στην πορεία») ή και ότι με τον όρο «στίγμα» (κατά το λεξικό «ίχνος», «γεωγραφικό σημάδι», «λεκές») ο κ. Σκουρλέτης εννοεί προφανώς την «επίσημη άποψη» της “Κ”». Θα έρθω στην ουσία του ερωτήματος, διότι καθεαυτή η διατύπωσή του δικαιώνει απολύτως όσα υποστήριξε ο φίλος Στέφανος, έστω με τη γνωστή σκωπτική του ειρωνεία. Διότι τι υπονόησε αυθόρμητα ο κ. Σκουρλέτης; «Μπορεί να γράφει κάθε συντάκτης της «Κ» ό,τι του έρθει ή πρέπει να ρωτάει τον διευθυντή του αν οι απόψεις του ταυτίζονται με το... στίγμα της “Κ”»;

    Κύριε Σκουρλέτη, καθώς θα διαβάσετε προφανώς το παρόν σημείωμα, θα σας το εξηγήσω στη δική σας γλώσσα. Μια ελεύθερη εφημερίδα, όπως η «Κ», όχι μόνον ανέχεται, αλλά επιδιώκει να έχει στις τάξεις της διαφορετικές φωνές από τη «γραμμή» της. Και τούτο διότι θεωρεί αυτονόητη προϋπόθεση του πλουραλισμού της να συστεγάζει αρθρογράφους οι οποίοι τρόπον τινά λειτουργούν ως διαφορετικές «συνιστώσες» της. Με άλλα λόγια, εσείς, με το ερώτημά σας, αξιώνετε από την «Κ» να απολογηθεί γιατί δεν λειτουργεί ως «συντεταγμένο κόμμα», ενώ το αυτονόητο ερώτημα που θα οφείλατε να απαντήσετε είναι αν συγχωρείται μια αξιωματική αντιπολίτευση να λειτουργεί με την... πολυφωνία μιας ελεύθερης εφημερίδας.

    Αν ακόμη δεν έχετε συνειδητοποιήσει το νόημα του σχολίου, θα το θέσω με ακόμη πιο ευθύ τρόπο: Στην «Κ» σήμερα αρθρογραφούν καθ’ όλα άξιοι και αγαπητοί συνάδελφοι, οι οποίοι στις εθνικές εκλογές εκτίθενται και με κόμματα αριστερότερα του δικού σας. Θα αποτολμούσε, άραγε, η «ελεύθερη» φωνή του ΣΥΡΙΖΑ, η «Αυγή», να φιλοξενεί καθημερινά τις απόψεις του «ανιστόρητου» Στ. Κασιμάτη ή του «απεχθούς νεοφιλελεύθερου» Πάσχου Μανδραβέλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος22/9/12 18:07

    http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_22/09/2012_462601

    Αλέξης Τσίπρας, όπως Μιτ Ρόμνεϊ
    Του Νικου Χρυσολωρα

    «Η Χρυσή Αυγή είναι το μακρύ χέρι του συστήματος», λέει και ξαναλέει ο προσφάτως θιγμένος από την «Καθημερινή» επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Ποιο σύστημα άραγε εννοεί; Το ηλιακό; Μάλλον όχι. Το 4-3-2-1 που παίζει ο Παναθηναϊκός; Δεν νομίζω. Ο αφορισμός του δύο μόνο ερμηνείες μπορεί να έχει: είτε με τον όρο «σύστημα» ο κ. Τσίπρας εννοεί κάποιο σκοτεινό εξωθεσμικό κέντρο που κυβερνά τη χώρα αντί του Κοινοβουλίου, στην οποία περίπτωση τίθεται το ερώτημα για ποιο λόγο δέχεται το κόμμα του να συμμετέχει στις εκλογές-παρωδία και γιατί οι βουλευτές του καταδέχονται να παριστάνουν τις «γλάστρες» στα βουλευτικά έδρανα, αφού θεωρούν ότι η πραγματική εξουσία βρίσκεται αλλού. Είτε, από την άλλη πλευρά, η λέξη «σύστημα» αναφέρεται στα «συστημικά» λεγόμενα κόμματα, δηλαδή όσα υποστηρίζουν την «αστική» αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Εφόσον ισχύει η δεύτερη ερμηνεία, τότε ο κ. Τσίπρας, ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγορεί στην πλειονότητά τους τούς βουλευτές που στηρίζουν την τρικομματική κυβέρνηση και περίπου το 48% των πολιτών, που τους ψήφισε, ως «εργοδότες» της Χρυσής Αυγής. Τέτοια απαξιωτική στάση έναντι όσων δεν επέλεξαν την αφεντιά του μόνο με την αποστροφή του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ Μιτ Ρόμνεϊ μπορεί να συγκριθεί, ο οποίος, θυμίζω, κατέταξε στην κατηγορία των παρασίτων το 47% του πληθυσμού της χώρας του, καθώς και τον ηγέτη που τους εκπροσωπεί.

    [...]
    Τείνω όμως να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι πράγματι πιστεύει στην ύπαρξη αυτού του Σκοτεινού Αφέντη, κάποιου «Σάουρον» που κινεί τα νήματα της Βουλής από τα σκοτεινά δώματα της Μόρντορ. Δεν εξηγείται αλλιώς η μεθοδολογία διεκδίκησης «κοινωνικών αιτημάτων» που προκρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η απόλυτη απέχθειά του για όσα αποφασίζει η Βουλή. Από τους μπαχαλάκηδες μέχρι τους κατοίκους της Κερατέας, τους φοροφυγάδες εστιάτορες της Υδρας και τους καθηγητές που «παίρνουν μαύρα» σε ιδιαίτερα, έχει σπεύσει να προσφέρει κάλυψη και να δικαιολογήσει κάθε αδικαιολόγητη παραβίαση του νόμου.

    Και τέλος, ας μην ξεχνάμε τη ρητορική. Παραθέτω ενδεικτικά δύο αποσπάσματα δελτίων Τύπου (Δ.Τ.) και προκαλώ τους αναγνώστες να μου πουν ποιο εκδόθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και ποιο από τη Χρυσή Αυγή. Δ.Τ.1: «Τα “ισοδύναμα” της συγκυβέρνησης αποδείχθηκαν μία μεγάλη φούσκα. Οι αδύναμοι και οι φτωχοί θα πληρώσουν και πάλι την καταστροφική πολιτική του μνημονίου. Μόνη λύση να τεθεί το... λαϊκό συμφέρον υπεράνω των παράνομων αιτημάτων των τοκογλύφων». Δ.Τ.2: «Ο Υπουργός Εργασίας και η κυβέρνηση... εκτελούν για λογαριασμό της τρόικας και της διεθνούς εποπτείας της χώρας συμβόλαια κοινωνικού θανάτου σε βάρους του λαού». Σε άλλο Δ.Τ., ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι διαπράττει «κοινωνική γενοκτονία». Αν λοιπόν θέλει να βρει «απαράδεκτες εξισώσεις» με τον ναζισμό, ο κ. Σκουρλέτης θα πρέπει να ψάξει στην ιστοσελίδα του κόμματός του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος22/9/12 18:16

    "Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 20,8% των προτιμήσεων, με τη ΝΔ ν’ ακολουθεί με 19,6%. Τρίτο κόμμα, καθαρά πλέον, είναι η Χρυσή Αυγή με 8,8% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 7,3% συνεχίζοντας την πτωτική του πορεία. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν 5,4% και ακολουθεί η ΔΗΜΑΡ με 4,8%. Πτωτικά κινείται και το ΚΚΕ που το προτιμούν το 3,9% των ερωτηθέντων, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος, το άκυρο, λευκό και οι αναποφάσιστοι συγκεντρώνουν 24,9%!"

    Εκλογές Ιουνίου 2012: σύριζα 27%, νδ 30% (παρά κάτι ψιλά) πασοκ 12%, δημαρ κάπου 6%, καμμένοι κάπου 7% κκε 4 και κάτι τις %. Δημοσκόπηση Σεπτέμβριος 2012: σύριζα 20,8%, νδ 19.6%, πασόκ 7.3% δημάρ 4.8%, καμμένοι 5.4%, κκε 3.9%. Που είδες εσύ αγαπητέ κ. διαχειριστά πτωτική πορεία μόνο στο πασοκ και στο κκε? Τις πτωτικές πορείες των υπόλοιπων (ειδικά του συριζα που δεν κυβερνά άρα δε θα έπρεπε να έχει τέτοια φθορά, αντίθετα έπρεπε να έχει άνοδο, ανταυτού την έχει η ΧΑ) δεν τις είδες ή κάνεις ότι δεν τις βλέπεις? Δε σε απασχολεί δηλαδή ότι και ο αγαπημένος σου συριζα έχει πάρει και αυτός πτωτική πορεία παρά τις αντιμνημονιακές του κορώνες και τις...."λαοφιλείς" κραυγές του, ενώ από την άλλη η ΧΑ έχει πορεία ανόδου? Περαστικά σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.