22.11.12

Σε ποιον παραδίδει το Υπουργείο Εσωτερικών ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

Είναι γνωστό πως μετά την δόση που θα πάρει η Ελλάδα από την Τρόικα, αν κι αυτό ακόμα δεν είναι και τόσο σίγουρο, θα υπάρξει στην κυβέρνηση ευρύς ανασχηματισμός, με την συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ με περισσότερα πολιτικά στελέχη, με αποτέλεσμα κάποιοι από τη ΝΔ να αποχαιρετήσουν τα υπουργεία τους! Όπως όλα δείχνουν ένας από αυτούς θα είναι ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Piazza del Popolo, ο υπουργός Εσωτερικών έχει αποφασίσει να διαφοροποιηθεί από τον ίδιο τον Σαμαρά, με συνέπεια να μην θέλει ο ίδιος την συμμετοχή του στη νέα κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό όμως να του διαμηνύει πως τον προορίζει για άλλο υπουργείο.
Ο βουλευτής Ροδόπης πάντως, δεν επιθυμεί να συνεχίσει σε μια κυβέρνηση που ουσιαστικά οι υπουργοί είναι μαριονέτες και κουμάντο στα υπουργεία κάνουν οι εκπρόσωποι της Τρόικας. Σκεπτόμενος και την επόμενη μέρα, η οποία δεν αργεί στην ΝΔ, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης θέλει να έχει τις λιγότερες κοινωνικά απώλειες.
Αν και του καταλογίζονται οι χιλιάδες απολύσεις υπάλληλων, καθώς και οι διαθεσιμότητες, στην διαδοχή της προεδρίας του κόμματος, άλλα θα παίξουν ρόλο. Βέβαια σημασία έχει πως θα σε δεχθεί μετά η κοινωνία. Θα σε θεωρήσει κάτι το καινούργιο ή θα σε τοποθετήσει στο κάδρο του πολιτικού συστήματος;
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Υπουργείο Εσωτερικών, θα περάσει στα χέρια του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο Βαγγέλης Βενιζέλος έχε δώσει την διαβεβαίωση στον Αντώνη Σαμαρά, ότι μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση που έχει προκύψει με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να «απορροφήσει» τους κραδασμούς. Εκεί θα τοποθετηθεί ένας γνώστης της Αυτοδιοίκησης, ο βουλευτής Κοζάνης και επί χρόνια Δήμαρχος της πόλης, Πάρις Κουκουλόπουλος.

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος22/11/12 23:02

    Τόση προετοιμασία του Στυλιανιδη για το σουτ που ετοιμάζεται να φάει δήθεν με δική του θέληση ...
    Ας τα πει αλλού κι ας μην μας περνάει για θρακιστάν. Κι όσοι τα γράφουν αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/11/12 00:16

    Οι πληροφορίες σου αγαπητέ δεν είναι έγκυρες.


    "ο υπουργός Εσωτερικών έχει αποφασίσει να διαφοροποιηθεί από τον ίδιο τον Σαμαρά"

    Αλήθεια; Πότε; Πριν ή μετά τον πούλο; Γιατί αν είναι μετά, σιγά τα ωά. (Άλλωστε με τον Σαμαρά δεν ταυτίστηκε ποτέ, η παρουσία του στην κυβέρνηση βασίστηκε κυρίως σε λογική ισσοροπιών, όχι στο ανύπαρκτο περίσσευμα της σαμαροφροσύνης του).

    "με συνέπεια να μην θέλει ο ίδιος την συμμετοχή του στη νέα κυβέρνηση"

    Αυτός καίγεται να συνεχίσει, ξέρει όμως ότι θα πάρει την άγουσα και προσπαθεί να το σώσει.

    "με τον πρωθυπουργό όμως να του διαμηνύει πως τον προορίζει για άλλο υπουργείο"

    Μέχρι τώρα δεν υπάρχει τέτοια πρόταση ούτε γι΄αστείο.

    "δεν επιθυμεί να συνεχίσει σε μια κυβέρνηση που ουσιαστικά οι υπουργοί είναι μαριονέτες και κουμάντο στα υπουργεία κάνουν οι εκπρόσωποι της Τρόικας."

    Ε τότε αν είναι μάγκας γιατί δεν παραιτείται καταγγέλλοντας τον πρωθυπουργό, και κάνει την καρδιά του πέτρα περιμένοντας να τα πει αφού τον πετάξουν έξω;

    "στην διαδοχή της προεδρίας του κόμματος, άλλα θα παίξουν ρόλο"

    Προφανώς και άλλα θα παίξουν ρόλο, όχι όμως αυτά που φαντάζεται ο Ευρυπίδης. Το ότι πράγματι αυτή τη στιγμή διαθέτει ένα σημαντικό μέρος του μηχανισμού της ΝΔ (Παπαμιμίκο κλπ) δεν φαίνεται να τον βοηθά και πολύ. Και σε κάθε περίπτωση το όνομα που ακούγεται περισσότερο για την επόμενη μέρα δεν είναι του Στυλιανίδη αλλά άλλο, πιο... τσεκουράτο.

    Στα του ΠΑΣΟΚ ακριβέστατος όπως πάντα.

    Δ. Φλιντ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/11/12 09:12

    Το "ρεπορτάζ" είναι στημένο από το Στυλιανίδη για να ψαρεύει από δω κι απο κει. Και το διαδίδει και πανελλαδικά για να το παίξει και ελαφρά αντισαμαρικός να έχει επιχειρήματα μη ταύτισης με την ανεξέλεγκτη κατάσταση κατάρρευσης στο "μνημονιακό" μπλοκ.

    Διαβάστε http://press-gr.blogspot.gr/2012/11/blog-post_8436.html

    μπρρρρρρ, όσο σκέφτομαι τι είναι και ποιοι είναι οι αντιμνημονιακοί και ότι οι "μνημονιακοί" είναι οι Στυλιανίδης κτλ τόσο ερμηνεύω περισσότερο την κατάντια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος23/11/12 09:58

    ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ?????

    ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ?????

    ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/11/12 10:59

      ε οχι δα... τοσο αγωνα εκαναν τα παιδια για να εχουν βυσμα, να το χασουν τοσο αδοξα?

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος25/11/12 08:10

    Υποθηκεύσαν όλοι τους τη χώρα και κατόπιν εορτής με την απειλή αφανισμού τους από τα μεγαλεία των Κυβερνητικών θέσεων προσποιούνται και παριστάνουν τους συμπαραστάτες του απλού λαού. Ντροπή τους, υπάρχει και Θεός που βλέπει. Για τα εγκλήματα που διέπραξαν και διαπράτουν θα λογοδοτήσουν στη μοίρα.

    Διαφοροποίηση εκ του ασφαλούς. Μόνο η καρέκλα σε νοιάζει και το τομάρι σου. Αν ήσουν ορθά σκεπτόμενος και οραματιστής θα καταψήφιζες τις νομικές διευκολύνσεις των τοκογλύφων.

    Με τέτοιους πολιτικούς βαδίζει η Ελλάδα τόσα χρόνια και έπεσε στο βούρκο ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΑΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/11/12 14:03

      Τωρα θα μας σωσει και ο παρις των καρναβαλιων?????

      Διαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.