27.12.12

«Πόσα πήρες» ρώτησε Γαλλίδα δημοσιογράφος στον Πάχτα για τα Χρυσωρυχεία στην Χαλκιδική

Το Γαλλικό κρατικό τηλεοπτικό κανάλι France2, στην εκπομπή του «Ειδικός απεσταλμένος», παρουσίασε μια εκπομπή για την Ελλάδα, με τίτλο «Ελλάδα: Το μεγάλο ξεπούλημα». Το κανάλι είναι πανεθνικής εμβέλειας και την συγκεκριμένη εκπομπή, εγκυρότατη, την βλέπουν εκατομμύρια τηλεθεατές.

Στα 25 περίπου λεπτά της εκπομπής γίνεται εκτενής αναφορά για τα περιουσιακά στοιχεία και την κληρονομιά που έβγαλε η χώρα μας κυριολεκτικά στο σφυρί (νησιά, λιμάνια, παλάτια, ακόμα και μεταλλεία), καθώς και για τις κακοδαιμονίες μας.
Το τελευταίο μέρος της εκπομπής (αυτό που προβάλλουμε) αφορά την πονεμένη ιστορία των μεταλλείων χρυσού στην Χαλκιδική και τον σκοτεινό ρόλο του Χρήστου Πάχτα σ’ αυτήν.  
«Πόσα πήρες;», τον ρωτά η δημοσιογράφος κι αυτός εθίγη, η τιμή του δηλαδή (κυριολεκτικά, όπως επεσήμανε εύστοχα ένα άλλο blog) και σταμάτησε την συνέντευξη.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος27/12/12 20:00

    «Το μεγάλο ξεπούλημα το μεγάλο φαγοπότι»!

    Από το τελευταίο μέρος της εκπομπής που αφορά την πονεμένη ιστορία των μεταλλείων χρυσού στην Χαλκιδική και τον σκοτεινό ρόλο του Χρήστου Πάχτα σ’ αυτήν τα μάθαμε τόσο καλά για πρώτη φορά.
    Των δικών μας που ξεπούλησαν τα μεταλλεία Σαπών και Περάματος πότε θα μάθουμε την πονεμένη ιστορία τους και τον σκοτεινό ρόλο των πολιτικών που υπέγραψαν τις παραχωρήσεις γης και σήμερα αν και βρίσκονται στα πράγματα παριστάνουν τις αθώες περιστερές;

    Να φέρουμε το Γαλλικό κρατικό τηλεοπτικό κανάλι France2, να αφιερώσει στην εκπομπή του «Ειδικός απεσταλμένος» στη Θράκη.
    Και να παρουσιάσει στη εκπομπή για τη ΘΡΑΚΗ, με τίτλο «ΘΡΑΚΗ: Το μεγάλο ξεπούλημα το μεγάλο φαγοπότι»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/12/12 23:06

    To Δελτα να το κανει,με Αποστολιδη και Δουκα τα στολιδια της δημοσιογραφιας Νοτιων Βαλκανιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/1/13 16:41

    Τολμάει και μιλάει η Γαλλίδα; Πόσο μας έχει ευεργετήσει η Γαλλία τα τελευταία χρόνια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.