11.5.13

Ο πρωθυπουργός της επιστράτευσης

Την επιστράτευση των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μετά την απόφαση της ΟΛΜΕ να εισηγηθεί απεργία τις πρώτες έξι ημέρες των πανελλαδικών εξετάσεων, αποφάσισε η κυβέρνηση Σαμαρά!
Τα φύλλα επίταξης θα επιδοθούν την Δευτέρα στους εκπαιδευτικούς και η διαδικασία θα διαρκέσει τρεις ημέρες. Την ίδια ώρα με δηλώσεις του ο γραμματέας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης έδειξε την πόρτα της εξόδου της ΝΔ στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Νίκο Παπαχρήστο.
H κυβέρνηση αποφάσισε αργά το απόγευμα της Παρασκευής να προχωρήσει στην επιστράτευση των καθηγητών την Δευτέρα, πριν δηλαδή λάβουν τις αποφάσεις τους οι τοπικές ενώσεις λειτουργών μέσης εκπαίδευσης.
Παρά τα όσα κάνει η κυβέρνηση, οι εκπαιδευτικοί εμμένουν στην απόφαση τους για απεργία κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών εξετάσεων και καλούν την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να κηρύξουν την Παρασκευή, 17/5 Πανεργατική Πανελλαδική απεργία «για την καταδίκη του κυβερνητικού αυταρχισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.