12.5.13

Τσάμπα φασαρία για μια τσάμπα «ηρωίδα»

Τελικά γιατί παρεξηγήθηκε η Χαρά Νικοπούλου που την αποκάλεσε ο βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ Στάθης Κωνσταντινίδης, μέλος της Χρυσής Αυγής; Μήπως είναι σε πιο ψηλές βαθμίδες ιεραρχικά στην ναζιστική οργάνωση;
Για τους Αθηναίους και αυτούς που θέλουν να αναπαράγουν εύκολα κάποια θέματα είναι μια ηρωίδα, για εμάς εδώ στην Θράκη … είναι μια τρύπα στο νερό! 
Η εν λόγω δασκάλα, τον καιρό που δίδασκε στον Έβρο, αποφάσισε να χαράξει μια προσωπική εκπαιδευτική και εθνική πολιτική, αρνούμενη να συμμορφωθεί στην υποχρέωση του σχολείου να διδάξει τα παιδιά της μειονότητας τη γλώσσα τους, να αντιμετωπίσει ισότιμα ως παιδαγωγός όλους τους μαθητές ασχέτως θρησκείας και να σεβαστεί όπως ορίζει το Σύνταγμα την ατομική εθνική συνείδηση.
Με μισαλλόδοξο ύφος μετέφερε τις εθνικιστικές της υστερίες από τοπικά κανάλια και εφημερίδες μέχρι πανελλήνιας εμβέλειας εκπομπές και αθηναϊκά έντυπα, συνεπικουρούμενη από τη γνωστή πολιτικοδημοσιογραφική αλλά και επιχειρηματική φρουρά των Θερμοπυλών.
Για να καταλάβετε, αυτή η δασκάλα που κατά τα λοιπά υπηρετούσε τον κατεξοχήν θεσμό της ειρηνικής συμβίωσης, του αλληλοσεβασμού και της ισότητας που πρέπει να είναι το σχολείο, απαγόρευε στα δίγλωσσα παιδιά να μιλούν τη μητρική τους στα διαλείμματα, έβγαζε στα Μουσουλμανάκια λόγους για «την έλευση του θεανθρώπου» και υποχρέωσε μικρή Μουσουλμάνα να απαγγείλει την 25η Μαρτίου το υψηλής παιδαγωγικής και αισθητικής «Βάλε τους Τούρκους εμπροστά/σαν το χασάπη τα τραγιά/ καπετάνιε μας λεβέντη/που όλη η Τουρκιά σε τρέμει».

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12/5/13 20:04

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΔΑΣΚΑΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/5/13 02:51

    το νούμερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/5/13 08:23

    Σαλεμένη. Από τις περιπτώσεις που την έκαναν ηρωίδα κάτι ντόπιοι ενδοτικοί που έδωσαν την ευκαιρία στους ντόπιους τουρκοφάγους να κατασκευάσουν "αντιστασιακό είδωλο".

    Απλά σαλεμένη και άσχετη. Συναισθηματισμός της πλάκας και ψευτοεθνική ψευτοπατριωτική αφήγηση τα εργαλεία της.

    Μίκυς, Γλέζος και Νικοπούλου, το τρίο "Σαχλαμάρε" της μοντέρνας ελληνικής (ξεβράκωτης) αντίστασης.

    Θα ήταν πιο έλληνες και πιο λαϊκοί όλοι τούτοι αν σέβονταν τις παροιμίες του ελληνικού λαού όπως:

    1. Βρακί δεν έχει ο κώλος μας, λουλούδια θέλει ο π$#^3τσος μας

    2. Έξω από το χορό, πολλά τραγούδια ξέρεις

    3. Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους κώλους

    Σταματώ εδώ αν και υπάρχουν πλήθος περιπτώσεων στην υπέροχη αρχαιοελληνική και νεοελληνική γραμματεία μας, που περιγράφουν εναργώς τέτοιες αποτυχημένες φιγούρες, που ασκούν όμως τεράστια λαϊκιστική επιρροή στον δύσμοιρο μέσα στην άγνοια και την τούρλα του λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος13/5/13 20:48

    ΑΡΝΙΕΜΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΩ
    ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΟΙΡΑ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΕΙΣ
    ΜΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ

    ΑΡΝΙΕΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΥΠΟΤΑΓΗ
    ΑΡΝΙΕΜΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΔΩΣΩ
    ΑΠ' ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΓΗ ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ.

    Απο ομιλια της Χαρας Νικοπουλου το 2010 στη Θρακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/5/13 10:39

      Όντως σαλεμένη λοιπον. Αυτό το κομμάτι της δράσης της δεν το ήξερα 20:48. ΜΕτά από το ποιηματάκι αυτό της "ομιλίας" της, πείστηκα ακόμη περισσότερο ότι πρόκειται για ψυχοπαθή που κάνει μια προσωπική σταυροφορία, σαν την Ζαν ντ'Αρκ ένα πράμα. Απολίθωμα. Σκέψης. Λόγου. ΈΡγου. Χρησιμότητας.

      Μοντέρνος πατριωτισμός είναι άλλο πράμα αλλά κάποιοι σαν τη Νικοπούλου έχουν κολλήσει στο ... "ένδοξο παρελθόν" και τρέφονται στάσιμα από αυτό. Και ψαρώνουν και πολλούς "εθνοχριστιανούς" αφελείς.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος15/5/13 11:47

    Μια χαρα έκανε!! Μπραβο της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν θα καταλάβετε τι γράφετε στο άρθρο αυτό, τότε θα είναι αργά.Πολύ αργά.Η εθνική συνείδηση των Ελλήνων μουσουλμάνων είναι η ...Τουρκικη; Αυτό μας λέτε; Είναι θέσεις Ελλήνων αυτές; Αλήθεια η δική σας εθνική συνείδηση (εάν βέβαια έχετε) τι είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/5/13 00:06

      Παντως η δικια σου ειναι σιγουρα γερμανικη. Τσεκαρισμενο.

      Διαγραφή
  7. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ18/5/13 11:49

    Η κυρία Χαρά θα έχει θεματάκι τώρα που φεύγει ο φίλος της ο Τέρενς από τους ΑΝΕΞΕΛ...και δεν θα έχει χώρο να κινηθεί και να υποστηριχθεί.Αυτό το σχόλιο βάλ'το ρε πιαζζα και όχι όπως το άλλο που ΔΕΝ το έβαλλες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.