22.6.13

Τελειώνει τους «Καραμανλικούς» από την κυβέρνηση η ομάδα Σαμαρά! ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Με βήμα ταχύ φαίνεται πως προχωράνε οι Αντώνης Σαμαράς και Βαγγέλης Βενιζέλος για την άμεση ολοκλήρωση του ανασχηματισμού και το νέο κυβερνητικό σχήμα που θα πορευθεί για την επόμενη ημέρα στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό.
Στόχος του πρωθυπουργού και του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ είναι να ολοκληρωθούν οι αλλαγές στην κυβέρνηση το αργότερο μέχρι την Τρίτη, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για αναλογία 2 προς 1 στο νέο υπουργικό συμβούλιο, δηλαδή δύο στελέχη της ΝΔ για κάθε ένα του ΠΑΣΟΚ.
Στο πλαίσιο των ζυμώσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη για τον ανασχηματισμό, η ομάδα Σαμαρά θέλει να κόψει πάση θυσία όσους περισσότερο από το «καραμανλικό» στρατόπεδο γίνεται! Όχι βέβαια ότι υπάρχουν και πολλοί…
Μέχρι στιγμής, στα πλάνα της ομάδας του Μεγάρου Μαξίμου δεν βρίσκονται οι Ανδρέας Λυκουρέντζος και Ευριπίδης Στυλιανίδης και όπως δείχνουν τα πράγματα, οι δυο τους αμφότεροι αποχωρούν από την κυβέρνηση. Κι αν ο Ανδρέας Λυκουρέντζος θα πληρώσει την αδυναμία του να προωθήσει μια ουσιαστική μεταρρύθμιση στον χώρο της Υγείας, καθώς και την «μαύρη τρύπα» στο ΕΟΠΥΥ, στον Ευριπίδη Στυλιανίδη δεν έχουν τίποτα ουσιαστικό να του προσάψουν για το χαρτοφυλάκιό του.
Ο Θρακιώτης βουλευτής αποχωρεί από το υπουργείο Εσωτερικών (το είχαμε γράψει το Νοέμβριο ΚΛΙΚ ΕΔΩ) για να διευκολυνθούν οι νέοι συσχετισμοί (καραμπόλες) που διαμορφώνονται στην κυβέρνηση, με το ΠΑΣΟΚ να αναλαμβάνει το συγκεκριμένο.
Παρόλα αυτά, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης διατηρεί τα ισχυρά ερείσματά του στη ΝΔ και όπως όλα δείχνουν θα διαδραματίσει ρόλο στο μέλλον. Είναι λοιπόν αρκετά πιθανό ο Αντώνης Σαμαράς ή καλύτερα ο Δημήτρης Σταμάτης, να τον αξιοποιήσει σε κάποιο άλλο πόστο στη νέα κυβέρνησή.

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος22/6/13 21:46

    Ο ενας φευγει ο αλλος παιρνει αλλο υπουργειο !!!! Αποκλειστικο και αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που τα ξέρεις όλα εσύ,αχ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24/6/13 21:48

    πολύ μέσα έπεσες από την υποστήριξη στον πίπη, άνθρακες ο θησαυρός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος25/6/13 09:13

    Σιγά την καρατόμηση καραμανλικών.
    Μέχρι κι ο Αδριανός μέσα στην Κυβέρνηση μπήκε. Μόνο ο ίδιος ο Καραμανλής λείπει.

    Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις πιάτσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.