31.7.13

7 εθελοντές του Europe Direct Κομοτηνής συμμετείχαν σε ανταλλαγή νέων στην Ισπανία

Επτά μέλη των εθελοντικών ομάδων του «Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής συμμετείχαν σε δράση ανταλλαγής νέων στο πλαίσιο του προγράμματος Νέα Γενιά σε Δράση, με θέμα την νεανική ανεργία και τίτλο «Always Moving on up». Η δράση πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία, στην περιοχή  Lagunas de Ruidera, το διάστημα 9-16 Ιουλίου 2013. 
Η ομάδα της Κομοτηνής, μαζί με την αντίστοιχη ισπανική και ιταλική είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις μέσα από εποικοδομητικές δραστηριότητες και να προσεγγίσουν το πανευρωπαϊκά φλέγον ζήτημα της ανεργίας των νέων, και  με διάθεση συνεργασίας να προτείνουν λύσεις και νέες διεξόδους.
Η υλοποίηση της δράσης στόχευε τόσο στην κατανόηση των διαστάσεων της νεανικής ανεργίας όσο και στην κοινωνική ενδυνάμωση των συμμετεχόντων ώστε να καλλιεργήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες ενός ικανού υποψήφιου εργαζομένου. Η δράση έλαβε τέλος κομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στην ομάδα των εθελοντών, προδιαγράφοντας την προοπτική για περαιτέρω συμμετοχές και άλλων εθελοντών του Europe Direct Κομοτηνής σε επόμενα ευρωπαϊκά προγράμματα.
Πρόκειται για το αποτέλεσμα πολύ καλής επικοινωνίας και συνεργασίας, που είχε το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής με το αντίστοιχο κέντρου του Albacete της Ισπανίας. Το Πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση αφορά νέους 13-30 ετών και  απευθύνεται σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς ή συλλόγους νέων που εδρεύουν νόμιμα σε μία από τις χώρες του Προγράμματος, τοπικούς, περιφερειακούς ή εθνικούς δημόσιους φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της νεολαίας, άτυπες ομάδες νέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.