14.9.13

Πως πέρασε ο Πρόεδρος τον Κώδικα Δικηγόρων στην επιτροπή της Βουλής! Η «Δημοκρατία» τους… (ΒΙΝΤΕΟ)

Για ποια Δημοκρατία μιλάμε στην Ελλάδα; Δείτε πως ο βουλευτής Χανίων Κυριάκος Βιρβιδάκης (ξάδερφος του Μητσοτάκη) περνάει στην επιτροπή της Βουλής το νέο Κώδικα των Δικηγόρων.
Στην αίθουσα βρίσκονταν μόνον τρεις βουλευτές, οι Γιάννης Κεφαλογιάννης, εισηγητής ΝΔ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, εισηγήτρια ΣΥΡΙΖΑ και Θεοδώρα Τζάκρη, εισηγήτρια ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, για να υπάρχει έγκυρη ψηφοφορία απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων, που δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δύο πέμπτων του όλου αριθμού των μελών της Επιτροπής, δηλαδή, στη συγκεκριμένη Επιτροπή, που έχει 31 θα έπρεπε ψηφίσουν θετικά 13 βουλευτές.
Ο κ. Κεφαλογιάννης και η κ. Τζάκρη παρέμειναν σιωπηλοί σε όλη τη διαδικασία της ψηφοφορίας και δεν τόλμησαν να πουν ΝΑΙ (αναλαμβάνοντας και την ευθύνη) ούτε σε ένα άρθρο από τα 166 του Νομοσχεδίου. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυριάκος Βιρβιδάκης, επέμενε να εκφωνεί ψευδώς ότι «το άρθρο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία».

2 σχόλια:

  1. Τότε γιατί δεν ήταν παρόντες και οι λοιποί βουλευτές του Σύριζα και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης !

    Αλλά απλά ήταν μια όμορφη κωμική στιγμή με πρωταγωνίστρια ,ως σύνήθως , την ανέραστη.

    Ο Νέος Κώδικας των Δικηγόρων , για να είναι Νόμος του Κράτους , έρχεται στην Βουλή των Ελλήνων , συζητιέται και στο τέλος ψηφίζεται ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/9/13 18:22

    Ωραίο το show της Ζωίτσας. Για να δούμε όμως:

    1) Όλες η ΜΗ ονομαστικές ψηφοφορίες πάνε με τη λεγόμενη "αρχή της δεδηλωμένης". Με τη παρουσία και μόνο δηλαδή των βουλευτών στην ψηφοφορία

    2) Η Ζωίτσα έκανε λάθος. Σε μία ψηφοφορία που δεν είναι ονομαστική άρχισε να λέει "όχι, όχι, όχι" σε συγκεκριμένα άρθρα. Αν του έκοβε λίγο του Προέδρου της επιτροπής θα μπορούσε να σημειώσει πως σε αυτά τα άρθρα που δεν μίλησε η Ζωή, συναινούσε.

    3) Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιος άλλος ήθελε να μπλοκάρει την ψηφοφορία, ας έστελνε ΟΛΟΥΣ τους βουλευτές-μέλη της επιτροπής, κόντρα στους δύο της κυβέρνησης. Μόκο λοιπόν

    4) Το πραγματικό θέμα εδώ είναι το που είναι οι άλλοι 27 βουλευτές της Επιτροπής και γιατί είναι παρόντες μόνο 3. Πληρώθηκαν την επιτροπή αυτή οι υπόλοιποι? Αυτό είναι το θέμα και όχι το θέατρο της Ζωής.

    5) Η διαδικασία της αρχής της δεδηλωμένης γίνεται και στην Ολομέλεια, ούτε ανάταση χεριών χρειάζεται, ούτε ναι ή όχι. Όποιος ανακάλυψε τις διαδικασίες 150 χρόνων της Βουλής προχθές, είναι δικό του πρόβλημα. Ας ήταν ενημερωμένος πολίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.