4.8.12

Έφτασαν οι πρώτοι μετανάστες στην Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ)

Η Σχολή Αστυφυλάκων της Κομοτηνής έλαβε προφορική και όχι γραπτή εντολή από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό (!!!), σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας, για λόγους μυστικότητας να δεχθεί και να φιλοξενήσει περί τους 150 μετανάστες, όπου και πρόκειται να διαμείνουν για άγνωστο χρονικό διάστημα. Το ίδιο συνέβη και στην Ξάνθη!!!

Έκτακτη σύσκεψη για το θέμα διεξήχθη το απόγευμα της Παρασκευής στην Κομοτηνή. Συμμετείχαν οι αστυνομικοί υπάλληλοι νομού Ροδόπης, ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Παύλος Δαμιανίδης κα ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης και άπαντες κάλεσαν την τοπική κοινωνία να αντιδράσει.
Οι προαναφερόμενοι βρέθηκαν έξω από τη Σχολή Αστυνομίας Κομοτηνής, μαζί με ομάδες πολιτών, θεσμικούς φορείς, εκπρόσωπους κομμάτων, διαδηλώνοντας την αντίδρασή τους στην στρατηγική του υπουργείου και της κυβέρνησης να μετατρέψει τη Σχολή Αστυνομίας Κομοτηνής σε κέντρο φύλαξης λαθραία εισερχομένων μεταναστών, μέχρι νωρίς το πρωί του Σαββάτου, όπου έφτασαν τα λεωφορεία με τους μετανάστες.
Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά από τις 6 τα ξημερώματα του Σαββάτου, τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ απέναντι σε 22 άτομα (από τα 150 που ήταν αρχικά), όσα δηλαδή είχαν μείνει ως αργά στην είσοδο της Σχολής, υπομένοντας την κόπωση από την πολύωρη αναμονή αλλά και το «κρυφτούλι» των εντεταλμένων από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τη μεταφορά των μεταναστών, κατάφεραν να κάμψουν τους διαδηλωτές και τα λεωφορεία να μπούνε στην Σχολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.