5.10.12

Δεν θα αγοράζουν το γάλα των κτηνοτρόφων αν ξεκινήσει το έργο των Χρυσωρυχείων στη Ροδόπη

«Προειδοποιούμε τους κτηνοτρόφους της περιοχής των Σαπών και της ευρύτερης περιοχής, ότι σε εκείνη την περίπτωση που εγκριθεί και ξεκινήσει το έργο του της εξόρυξης του Χρυσού, σταματάμε να αγοράζουμε το γάλα τους».

Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής και την δημοσιογράφο Βάσω Μαχαίρα, ο διαχειριστής της εταιρείας Δουκίδης και Υιοί ΟΕ, Νίκος Δουκίδης.
«Μέχρι στιγμής εμείς δεν έχουμε ερωτηθεί για το θέμα, αλλά εκφράζουμε την αντίθεσή μας, καθώς κανένας στο εσωτερικό και εξωτερικό δεν θα αγοράζει ένα γάλα, που παράγεται σε μια περιοχή που γίνεται εξόρυξη χρυσού», υπογράμμισε ο κ. Δουκίδης, κρούοντας τους πρώτους κώδωνες κινδύνου για τη φήμη των προϊόντων της περιοχής μας, που θα τα συνοδεύει, αν ξεκινήσει η εξόρυξη.
Παράλληλα, κάλεσε τον κόσμο να ενημερώνεται για το θέμα και παρότρυνε τους κτηνοτρόφους να οργανωθούν για να αντιμετωπίσουν αυτό κι άλλα ζητήματα του κλάδου τους, όπως είναι οι χαμηλές τιμές του γάλακτος και του κρέατος, αλλά και οι αυξημένες τιμές στις ζωοτροφές. Μάλιστα προανήγγειλε αύξηση στις τιμές του πρόβειου και γίδινου γάλακτος για τους παραγωγούς.

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος5/10/12 15:07

    Εντάξει έλεος, ανοησίες και υπερβολές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/10/12 15:13

    Έχει συμβεί αυτό σε αντίστοιχες περιοχές όπου λειτουργούν χρυσωρυχεία ή είναι παγκόσμια πρωτοβουλία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/10/12 17:25

      τΟ ΕΡΓΟΣΤΆΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΜΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΗ ΒΙΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ.δΕΝ ΜΟΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΓΏΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΊΠΑΝΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ. ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΞΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕς.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος5/10/12 20:14

      Εφόσον αντιδράτε έτσι (και είναι προφανές ότι επρόκειτο για αντίδραση) πρώτα να ενημερωθείτε περί πτητικότητας κυανίου που κάνοντας τον κύκλο του απο εξάτμιση θα καταλήξει στα κεφάλια σας. Και για αυτούς που το βλέπουν υπερβολικό και "παγκοσμίως" να ρωτήσουν το παιδί τους αν το γάλα με 0,1 ppm κυάνιο (και λίγα λέω), έχει ωραία γεύση! Λες και οι αγελάδες βόσκουν στην ΒΙ.ΠΕ!

      Διαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.